Élő Könyvtár

 Élő Könyvtár

(0 Szavazat)69 megjelenítés

Az ÉLŐ KÖNYVTÁR egy olyan projekt melynek célja felhívni a figyelmet a sokszínűség, a másság elfogadására, ugyanis sokszor az emberek sokszínűsége, a különbségek nem erőforrásként vannak értékelve, hanem cimkézéshez vezetnek, előítéleteket szűl, melyek végül a diszkriminációhoz és a társadalmi kirekesztéshez vezetnek.

A program az “Élő könyvek hónapja” alatt zajlik, április – május leforgása alatt amikor Románia 9 településén lesz megszervezve az Élő Könyvtár, mely lehetőséget teremt az olvasóknak számos “Könyvet” megismerni

Az Élő Könyvtár a Csík Terület Ifjúsági Tanácsa szervezi az Élő Könyvek hónapja alatt az ÉLŐ KÖNYVTÁR program keretében, mely az A.R.T. Fusion Egyesület kezdeményezése és az Európai Bizottság Fiatalok Lendületben programja által támogatott.

A Csík Terület Ifjúsági Tanácsa Szeretettel meghívja „Élő könyvnek” az Élő könyvtár programra amely az Élő Könyvek hónapja alatt lesz megszervezve egy országos szintű rendezvénysorozat keretében. Csíkszeredában a rendezvény kapcsolódik az Ifi Napok programjához.


Meghívunk az Élő Könyvtárba, hogy megismerjetek néhány embert akik történeteik által gazdagíthatják világszemléletedet

Könyv és olvasó egy Élőkönyvtár keretében?
Mi a Living Library/ az élőkönyvtár?
Az élőkönyvtár úgy működik, mint egy közönséges könyvtár – az olvasók jönnek és kikölcsönöznek egy könyvet egy meghatározott időre. Miután kiolvassák a könyvet visszaviszik a könyvtárba és ha akarnak kikölcsönözhetnek más könyvet is. Van azonban két fontos tényező: a KÖNYVEK SZEMÉLYEK és egy párbeszédbe elegyednek az olvasóval.


Kik lesznek a könyvek?
Az élőkönyvtárban résztvevő személyek olyan csoportokat képviselnek, akik előítéletekkel és sztereotipiákkal (mint például nem, kor, nevelés, szakma, etnikai, faji, vallási stb.) szembesülnek vagy szembesülhetnek és diszkrimináció illetve társadalmi kirekesztés áldozatai lehetnek, olyan személyek akik történeteikkel egy egyedi tanulási lehetőséget biztosítanak az olvasónak. Ha Önök olyan személyekkel dolgoznak akik a résztvevőknek egyedi tanulási lehetőséget tudnának biztosítani akkor kérem vegyék fel a kapcsolatot egyesületünkkel április 28-.ig. Egy Élkőkönyv részvétele az egyesületük részéről a fiatal részvevőknek egy új perspektívát biztosít arról, hogy mit jelent az előítélet, a sztereotipia és a diszkrimináció.

Mi az élőkönyvtár célja?
Az Élőkönyvtár célja, hogy népszerűsítse az emberi jogok tiszteletben tartását és az emberi méltóságot, hogy felhívja a figyelmet a sokszínűség összes formájára és az embereket párbeszédre ösztönözze. Miért fontos ez a párbeszéd? Azért mert gyakran a különbségeket nem forrásként használják hanem ezek gyakran diszkriminációhoz, bizalmatlansághoz és elutasításhoz vezetnek.

Mikor kerül sor az Élőkönyvtárra?

Az Élő Könyvtár ez alkalommal az Élő könyvek hónapja alatt lesz, az Élő Könyvtár program és az Ifi Napok 2010 programsorozat keretében május 4-6 között Csíkszeredában, 17-21 óra között.

Nagyon örvendenénk, ha az egyesületük részéről is részt venne egy KÖNYV az Élőkönyvtárban május 4-6 között. A résztvétel lehet minden nap illetve csak egy-két nap is ahogyan az Ön programja engedi délután 17.00 és 21.00 között.


További részleteket a könyvtár működéséről és más adminisztratív kérdésekre a kapcsolattartó személytől: Fazakas Gabriellától, az elokonyvtar@gmail.com címen, vagy 0266-321436 telefonszámon kaphatnak választ.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, június»
hkscpsv
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774