A Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány YouthBank programjának bemutatása

( Szavazat)117 megjelenítés
A Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány YouthBank programjának bemutatása
 
A Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány YouthBank programjának 2009 novemberi toborzó felhívásának eredményeképpen Székelyudvarhely öt középiskolájából tizenkét önkéntes diák jelentkezett. A jelentkező diákoknak nem volt könnyű dolguk a programba való bekerüléssel, ugyanis motivációs levél, önéletrajz és egy személyes interjú próbáját kellett kiállniuk.
 
A „három próbát” kiálló diákok 2009. december 4-én a Brassó megyei Törcsvár településen egy két napos felkészítőn vettek részt a Kolozsvári Közösségi Alapítvány és a Közösségi Kapcsolatokért Felelős Egyesület jóvoltából. Az ország többi öt YouthBank csapatával közösen egész napos felkészítőn keresztül diákjaink megismerkedhettek a YouthBank céljaival, beletanulhattak a közösségi adománygyűjtés fortélyaiba, illetve kommunikációs trükkökkel ismertették meg őket a trénerek. Egy másik hozadéka a felkészítőnek, hogy diákjaink az esti szórakozás során román ajkú diákokkal ismerkedtek meg, kipróbálhatták élesben román nyelvtudásukat.
 
A törcsvári események után a „youthbankárok” 2009 decembere és 2010 februárja között, legkevesebb 1250 euró gyűjtésére vállalkoztak. Az összegyűlt összeget a Román Fejlesztési Bank megduplázta, amit március elején pályázatként meghirdettünk a város összes középiskolájában. Diákok pályázhattak rá közösségi értékű projektekkel, legyen szó akár sport, kulturális, vagy karitatív rendezvényekről.
 
Diákjainkat büszkeséggel tölti el, hogy az 1250 euró több mint fele, azaz 720 euró már összegyűlt a karácsonyi vásárok során. December 16-26 között három helyszínen voltunk jelen: a Merkúr és Kaufland üzletházakban, valamint a Városi Parkban megrendezett Karácsonyi Vásáron. A helyszíneken a Közösségi Alapítvány által adományozott Udvarhelyszéki Mozaik című könyvet, karácsonyi képeslapokat és forralt almalevet árusítottunk nagy lelkesedéssel.
 
A fennmaradó összegre a „youthbankároknak” három adománygyűjtő terve volt:
• Partnerünkkel, a Szleng kávézóval közösen tematikus estekkel vidámítottuk fel a vasárnapot. Az első, január 31-én megrendezett Filmkalauz Filmklub esten egy magyar vígjátékot vetítettünk, amely nagy sikernek örvendett mind a fiatalok, mind az idősebb korosztály körében. Következő vasárnap, azaz február 14-én fiatal udvarhelyi művészekkel rajzoltathatták meg portréjukat, majd kedvesüknek ajándékozhatták. Február 27-én humorest, Zsók Levente humorista vállalta a fellépést. Ugyancsak a helyszínen diákjaink zsíros kenyeret, farsang lévén pánkót és vicces feliratú pólókat árusítottak.
• Az eseménysorozat egy másik állomása, február 18-a, a Pub`s Night. A Falánk Csütörtök folytatását szerveztük meg az esti órákban. Kilépve az étterem ajtaján, a kedves vendég az est további eltöltésére nagyon sok szórakozási ajánlatunk közül válogathatott. Partnerségben a város szórakozóhelyeivel, a Városi Könyvtár és a Jégkorcsolyapályán élő műsorral/bulival és hosszabb nyitva tartással vártuk Önöket. A YouthBank bevétele 5 lejes tombolák árusításából jött, támogatóinktól értékes tombola nyereményeket kaptunk. A bevételt az Amigo&Intercost vállalat megduplázta.
• Az adományok további növelése érdekében a YouthBank egy másik csoportja marketingszolgáltatást ajánlott cégek számára. Szolgáltatásainkat alacsonyabb áron tudtuk kínálni, mint a piaci ár, köszönhetően ugyancsak támogatóinknak. Kétféle szolgáltatást ajánlottunk: a diákok, naponta nyolc órán keresztül hordták a megrendelő nevével ellátott pólót, illetve bannert készíttettünk ugyancsak a megrendelő névjegyeivel ellátva, aminek vállaltuk forgalmas útszakaszokon való kihelyezését.
A fentebb felsorolt rendezvényeknek köszönhetően összesen 1875 euró gyűlt össze, 625 euróval több mint az előirányzott pénzösszeg. A Román Fejlesztési Bank 1250 euróig megduplázta az általunk összegyűjtött pénzt, így összesen 3125 eurót tudtunk pályáztatás útján középiskolás csapatok részére bocsátani a 2010-es évben.
 
Kérjük, tekintsék meg a YouthBank által támogatott projekteket az idei évben.
 
Ezúttal is köszönjük a projekteket benyújtó középiskolás diákoknak az aktív kezdeményezést és a kitartást a projektek végrehajtása során, valamint a háttérben álló civil szervezeteknek a diákokhoz való jó viszonyulásért és támogatásukért. Továbbá, köszönetet mondunk partnereinknek és támogatóinknak a YouthBankhez való pozitív hozzáállásért és a bizalomért. Reméljük, nem hagytunk Önökben csalódást.
 
Üdvözlettel,
a YouthBank Székelyudvarhely csapata  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774