Cél: fürdővárosok vonzóvá tétele fiatalok számára

Nemzetközi partnertalálkozót tartottak Tusnádfürdőn

(0 Szavazat)24 megjelenítés

Az Erasmus+ programból finanszírozott Youth&SPA projekt keretében nemzetközi partnertalálkozóra került sor április 9.-11. között Tusnádfürdőn. A találkozó főszervezője, Hargita Megye Tanácsa, a projekt egyik partnere volt. Résztvevők a magyarországi Hévíz város, a szlovéniai Lendva, a szerbiai Magyarkanizsa, az olaszországi Iseo község küldöttségei, illetve a projekt célcsoportjába tartozó fiatalok, minden partnerrégióból.

A partnertalálkozó megnyitóján rövid beszéddel köszöntötte a résztvevőket Papp Gábor Hévíz polgármestere, Albert Tibor, Tusnádfürdő polgármestere, valamint Majlát Zita, a Youth&SPA Hargita megyei projektmenedzsere. A köszöntőbeszédek után Páll Zelinda, a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás munkatársa tartott előadást Hargita megyéről, a fontosabb turisztikai látványosságokról és kulturális értékeinkről.

Urkon Judit tusnádfürdői könyvtáros a város történelméről, jellegzetességeiről, illetve a kisváros fennállásának 50. évfordulójára készült kiállításról beszélt.

– Dolgozni kell azon, hogy olyan projektek jöjjenek létre, amelyek lehetőséget nyújtanak fürdővárosokon élő fiataloknak, hogy kedvet kapjanak ötletelni, innovatív megoldásokat kitalálni olyan szolgáltatásokra, melyek a turisták igényeinek is megfelelnek és számukra is megélhetést biztosítanak hosszú távon – vélte Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. Készül továbbá a megye stratégiájának frissítése a 2020 utáni időszakra, jó lenne kidolgozni ebbe egy új fejezetet, amely a fürdővárosokon élő fiatalok elképzeléseit vázolná. Ennek alapján később könnyebb lenne uniós pályázatokra jelentkezni – tette hozzá a megyeitanács-elnök.

– Az ilyen találkozók elősegítik a különböző térségekben élő fiatalok egymás jobb megismerését. Fontos, hogy ismerjék el kultúránkat, hagyományainkat, azt, hogy ezer éve gazdagítjuk Európát! Ugyanakkora támogatást és elismerést akarunk értékeinknek, mint a többségi nemzetek. Ezért van nagy súlya az idei európai parlamenti választásoknak. Erős magyar képviseletre van szükségünk, amely kiharcolja az európai kisebbségvédelmi törvényt fiataljaink érdekében – nyilatkozta Borboly Csaba.

A háromnapos partnertalálkozó ismerkedő, csapatépítő játékokkal, pályázati ismertetőkkel, ötleteléssel, műhelymunkákkal folytatódott, a rendezvény végén flashmobot tartottak a résztvevők Tusnádfürdőn.

Csíkszereda, 2019. április 12.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774