Büntetés a forgalombiztonsági elemekért felelős vállalkozásnak

Csak a határidő leteltével intézkedhetnek

(0 Szavazat)56 megjelenítés

Több mint 150 ezer lej büntetőkamatot számított fel Hargita Megye Tanácsa a megyei besorolású utak forgalombiztonsági elemeinek felszerelésével megbízott vállalkozásra, az el nem végzett munkáért. A törvény értelmében az el nem végzett munka értékéből napi 0,03 százalék késedelmi kamatot számíthat fel a megbízó.

Borboly Csaba megyeelnök ennek kapcsán elmondta, hogy az illető vállalkozás ellen addig nem léphetett a megyei tanács, amíg le nem járt a keretszerződésben, valamint a szerződésben foglalt határidő. Megjegyezte, hogy sok kritikát kapott a forgalombiztonsági elemek – szalagkorlátok és forgalomirányító táblák cseréje-javítása, jelzések festése, de ide tartoznak a helységnévtáblák is – miatt, ám a dolgoknak megvan a törvényes menetük, nem intézkedhetnek hamarabb, csak a határidő leteltével, a munkálat átvételekor. Csak az elvégzett munka értékét kell kifizetni, plusz a büntetőkamatot felszámolni az el nem végzett munkálat után.

– Megértem az utazók idegességét, de meg kell érteniük, hogy nem mi hoztuk ezeket a szabályokat, amelyeket kötelesek vagyunk betartani. Ez hosszadalmas folyamat, viszont amint lehetséges, intézkedünk, mint azt ennek a büntetőkamatnak a felszámítása is mutatja. Ilyenkor arról is érdemes beszélni, hogy ha nem jelentkezik helyi vállalkozás, vagy jelentkezik, de nem képes teljesíteni a vállalását, akkor jönnek idegen, helyismeret nélküli cégek, amelyek gyorsan le akarják tudni a munkát, mi pedig szinte tehetetlenül szemléljük tevékenységüket, amíg a szerződés abba az állapotba kerül, hogy intézkedni tudunk. Éveken keresztül kínlódtunk, míg végre pályázott a szóban forgó cég, de persze ettől függetlenül jelentős büntetést rovunk ki a nem teljesített munkáért  – fejtette ki az elöljáró, aki értetlenségét fejezte ki amiatt, hogy a helyi cégek miért nem jelentkeznek. – Miként lehetséges, hogy másnak 300 kilométerről is megéri eljönni? Ráadásul a szerződés értéke közel kétmillió euró – tette hozzá.

A büntetésről szóló értesítés a következő linken található: https://drive.google.com/open?id=0B3DH_aG2Ui1UNS12ckppVXNjWjA

A vonatkozó dokumentumok, amelyek jól tükrözik a procedúrát, tanulmányozhatók a következő linken: https://drive.google.com/open?id=0B3DH_aG2Ui1Ua0EyVFZxMHhENTg

Csíkszereda, 2017. január 19.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774