Brassaï 2018 – sajtófotók a megyeházán

(0 Szavazat)20 megjelenítés

Három éve, mondhatni hirtelen felindulásból döntötte el a Magyar Újságírók Romániai Egyesületének Igazgatótanácsa, hogy elindítja a Brassaï néven híressé vált erdélyi származású fotós, Halász Gyula emlékét őrző, sajtófotókat díjazó pályázatát. A hirtelen jött ötletekről általában kiderül: hamar megvalósulnak, mert egyértelműen jók. Így történt ez esetben is, és az elmúlt évek kiírásaira érkezett munkák bizonyítják, hogy az első év lendülete nem hanyatlik, egyre többen, egyre többféle fotót küldenek be, és a díjazottak sora is egyre változatosabb.

Az idei kiírásra is ezret meghaladó számban kaptunk képeket a benevezőktől. Események fotói, portrék híres vagy egészen egyszerű emberekről, mindennapjainkról és ünnepeinkről. Sportesemények és hagyományok, az erdélyi táj és az erdélyi ember mind-mind benne van ezekben az alkotásokban. Ami pedig a szerzőket illeti: többszörösen díjazott nemzetközileg elismert fotósoktól a pályakezdő újságírókig terjed a skála, s közben felbukkan egy-két számunkra mindaddig ismeretlen kéz munkája, eddig nem látott szempontok és korábban meg nem örökített pillanatok. Reméljük, ez a lelkesedés, amely lassacskán állandósul a pályázatunk körül, a következő évek során sikerül betöltse egész Erdélyt, Székelyföldet és a Partiumot. Egymást követő években, körbejárt már a vándorkiállítás az erdélyi és partiumi helyszíneken, sőt, Bukarestbe is eljutott. Meggyőződésünk, hogy nem lesz ez másképp a legújabb képsorozattal sem. A dilemma ugyanaz: van-e akkora hely, akkora általunk ismert kiállítótér, amelyben kiállíthatjuk az albumban szereplő képeket vagy legalábbis azok legtöbbjét. Eddig sikerül, idén ismét nekivágunk – fogalmaz Szűcs László, a MÚRE elnöke.

A Megyeháza Galériában látható a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete által negyedik alkalommal meghirdetett Brassaï sajtófotó pályázatra érkezett munkák javából készült kiállítás megnyitójára február 20-án, csütörtökön 18 órától kerül sor.

A kiállítás március 25-ig látogatható.

 


Kulturális hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774