Brain Drain: a one way ticket elnevezéssel szervez workshopot Hargita Megye Tanácsa a régiók és városok európai hetén Brüsszelben

(0 Szavazat)31 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsa az Európai Bizottság, az Európai Parlament és a Régiók Bizottsága támogatásával október 9-én, a régiók és városok európai hete (EWRC) keretében Brüsszelben Brain Drain: a one way ticket elnevezéssel szervez workshopot, amely a fiatalok és a munkaerő kivándorlására fekteti a hangsúlyt.

A régiók és városok európai hete a legnagyobb ilyen jellegű nyilvános rendezvény európai szinten.

A rendezvényt olyan neves politikusok fogják megtisztelni jelenlétükkel, mint Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa, Jose Ignacio Ceniceros, a Régiók Bizottsága szociálpolitika, oktatás, foglalkoztatás, kutatás és kultúra (SEDEC) szakbizottságának elnöke és Winkler Gyula európai parlamenti képviselő. 

A Hargita Megye Tanácsa által szervezett workshopot ÉLŐBEN közvetíti a CaleaEuropeana.ro, kedden, október 9-én 15 óra 30 perctől (brüsszeli idő szerint 14 óra 30 perctől).

A szakmai vita a munkerő elvándorlásának problémájára összpontosít, különösen a képzett fiatalok tekintetében. A probléma nagy kihívást jelent a Kelet-európai országoknak, hiszen az “agyelszívás” jelenségét gerjeszti.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, a Régiók Bizottságának jelentéstevője ifjúság és az iskolai és a felsőoktatás korszerűsítése témakörökben, kihangsúlyozta a kérdés mihamarabbi megvitatásának fontosságát.

A rendezvény keretében terítékre kerül az oktatás szerepe a kevésbé fejlett régiókban, figyelembe véve, hogy a foglalkoztatási ráta nemcsak a tagországok, hanem az egyes régiók között is különbözik.

A helyi és regionális intézményeknek kulcsfontosságú szerepük van a képzett fiatalok kivándorlásának csökkentésében a lehetőségek megteremtése, a társadalmi beilleszkedés népszerűsítése, és a munakerőpiacon levő versenyhelyzet javítása révén.

A Hargita Megye Tanácsa által szervezett workshopot a régiók és városok európai hete keretében tartják meg, amely október 8–11. között zajlik Brüsszelben.

A régiók és városok európai hete elnevezésű négynapos rendezvényt évente megtartják Brüsszelben, ahol kiváló lehetőség nyílik a regionális és helyi intézmények, illetve az oktatási szféra képviselőinek a tapasztalatcserére és a jó gyakorlatok ismertetésére a városok és a régiók fejlesztése terén. Ezenkívül a politikai párbeszéd színtere, ahol terítékre kerül a városok és régiók figyelembe vételének fontossága az európai uniós politikák kidolgozásának folyamatában.

A régiók és városok európai hete elnevezésű rendezvényen való részvételhez online regisztráció szükséges az alábbi linken: https://europa.eu/regions-and-cities/_en, az esemény 9WS137 kódjának felhasználásával. A jelentkezés határideje: szeptember 28.

Csíkszereda, 2018. szeptember 28.


[ Nemzetközi hírek ]

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774