Bővült a villanyhálózat Borzonton

A beruházásnak köszönhetően felértékelődnek az ingatlanok

(0 Szavazat)42 megjelenítés

Bővült Borzonton a villanyhálózat Hargita Megye Tanácsa Kisvillany programjának keretében, az új szakasz átadási ünnepségét pénteken, október 23-án tartották. A jelenlevőket Gáll Szabolcs polgármester köszöntötte, a megyei tanács részéről jelen volt Borboly Csaba elnök, Barti Tihamér beruházásokért felelős alelnök, Bende Sándor tanácsos, továbbá részt vett Ambrus László, az áramszolgáltató Electrica Rt. csíkszeredai kirendeltségének igazgatója. 

Gáll Szabolcs évszázados fordulatnak nevezte a beruházást, úgy véli, az infrastrukturális fejlődés a turizmus fellendüléséhez is hozzájárul. Sok utánajárás után sikerült a kivitelezés, mondta, amihez az önerő nem volt elég, szükség volt a megyei tanács és az Electrica Rt. segítségére is. Reményét fejezte ki, hogy ez egy folyamat kezdete, amit a későbbiekben sikerül folytatni a Bucsin-tetőig. A környék látnivalóinak köszönhetően van potenciál a turizmus szempontjából, illetve ezzel a kivitelezéssel segítik a vállalkozó szelleműeket, hogy beruházzanak, hiszen ahhoz nélkülözhetetlen az áram.

Barti Tihamér örömét fejezte ki, hogy a sok egyeztetés után az összefogásnak köszönhetően megtörtént a beruházás. A megyei tanács erre a munkálatra több mint 660 ezer lejt különített el, és mint az alelnök fogalmazott: jó helyre került a pénz. Alfalu a Kisvillany program legnagyobb nyertese a Gyergyói-medencében, mondta, a beruházásnak turisztikai szempontból nagy jelentősége van. Reményét fejezte ki, hogy létjogosultságát a fejlődés fogja bizonyítani. Legyenek olyan szolgáltatások, amelyekre büszkék lehetünk, hiszen a vendéglátóegységek a hírnökeink, mondta, és kellőképpen használják ki a több mint 6 és fél km-t villamosítást.

Bende Sándor nagy előrehaladásnak nevezte a pénteken átadott szakaszt, hiszen hozzájárul a szolgáltatások minőségének javításához, a munkahelyteremtéshez, a fiatalok itthon tartásához. A megyei tanácsos megköszönte mindenkinek, aki segített a megvalósításban.

Az Electrica Rt. csíkszeredai igazgatója elmondta: van lehetőség tovább folytatni a hálózatot hasonló léptékben, és további sok sikert kívánt a beruházás folytatásához.

Borboly Csaba a hatékony összefogás eredményének nevezte a megvalósítást, mint elmondta, az elmúlt egy évben sikerült a folyamatot felgyorsítani. Parajd és Alfalu szomszédsága olyan lehetőségeket rejt, amelyekkel érdemes foglalkozni, tette hozzá, és mint kifejtette, bízik benne, hogy kormánypénzek is fognak ide kerülni, mert akkor fel lehet gyorsítani a fejlesztéseket. A beruházás felelősséget is ró a helyiekre, mondta, vigyázniuk kell arra, hogy továbbra is fennmaradjon a tájba illő építkezés, és védjék meg a környék csendjét. A villany bevezetése nyomán nő az ingatlanok ára, de ne adják el azokat idegeneknek, járuljanak hozzá ahhoz, hogy hosszútávon fenntartható életvitelt biztosítson a környék – zárta beszédét a megyeelnök.

Csíkszereda, 2015. október 24.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774