Bővülő termékkínálat a XXIII. Őszi Vásáron

VI. Székely Termékek Fesztiválja Székelyudvarhelyen

(0 Szavazat)34 megjelenítés

A székelyudvarhelyi XXIII. Őszi Vásár rendezvénysorozat  keretében hatodik alkalommal szervezték meg a Székely Termékek Fesztiválját is, amelynek megnyitóját október 2-án tartották a városi parkban. Orosz-Pál Levente megyei tanácsos, a vásár főszervezője a szervezők nevében köszöntötte az eladókat és vásárlókat, és örömének adott hangot, amiért  Székelyudvarhelyen a térség legnagyobb gazdasági eseményét rendezik meg a hétvégén. Elmondta, 23 évvel ezelőtt az ötletgazda László János úgy gondolta, hogy szükség van egy olyan eseményre és összefogásra, amellyel a térség gazdasági fejlődését elő lehet mozdítani, ez a kezdeményezés pedig a mai napig helytálló, és máig érzik, hogy szükség van ezekre a rendezvényekre.

– Szükség van a standokra, a nemzetközi kiállítókra, az autós bemutatókra, de nagy szükség van azokra a székely őstermelőkre, székely termékeket készítőkre is, akik a térség gazdasági hírnevét öregbítik, elviszik távolra is. Hatodik alkalommal Hargita Megye Tanácsa, annak alintézménye, az agrárkamara, valamint a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal társszervezésével tartjuk meg a Székely Termékek Fesztiválját, évről évre növekszik a termelők száma, akik évről évre rangosabbá teszik az őszi vásár rendezvénysorozatot – emelte ki Orosz-Pál Levente.

Ábrahám Emma, a Hargita Megyei Agrárkamara igazgatója köszöntőjében elmondta, nem kell már bemutatni a termékeket, hiszen azok az évek során pozitívan bemutatkoztak mindenhol, ahová elvitték őket. Az igazgató vásárlásra biztatta a résztvevőket, hogy összefogásban még több munkahelyet tudjanak teremteni a megye lakóinak.

Csíkszereda, 2015. október 2.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774