Both Gyula képei a Megyeháza Galériában

Fotók a feledés határáról

(0 Szavazat)47 megjelenítés

55. születésnapja alkalmából Both Gyula önmagát akarta megörvendeztetni ezzel a kiállítással és oly szerencsések vagyunk, hogy ezáltal minket is megörvendeztet – fogalmazott péntek délután a fotókiállítás megnyitóján Péter Izabella, a Prisma Fotóklub tagja.

A csíkszeredai Megyeháza Galériában a Marosvásárhelyi Marx József Fotóklub elnöke munkáin erdélyi hangulatok, szokások, vallási és kulturális értékek, emberarcok, múlt és jelen, ünnepi alkalmak és mindennapok, különböző nemzedékek üzenetei elevenednek meg.

– A képeken megjelenik az öröm, az ünnep pillanatai, valamint az új generáció, amely reményt ad. Összességében nézve a kiállítást rádöbbenünk, hogy többek ezek a fotók, mint egyszerű dokumentációk, nem csak a művészi elbeszélés miatt, hanem mert örök szimbólumokat közvetítenek, és ezáltal közösségi identitásunk megőrzésének eszközévé válik. Tovább kell adni a kultúrát, a hagyományokat, ebben is segítenek ezek a képek! – hangsúlyozta a tárlatot méltató Péter Izabella.

Ádám Gyula fotóművész Both Gyulával kapcsolatos személyes élményeiből adott adalékot a tárlatlátogatóknak.

A kiállító elmondta, itthon érzi magát Csíkban, hisz nem olyan messze, hisz Székelykeresztúr szülöttje és mindig szívesen jött a Hargita Megyei Kulturális Központ vagy a Prisma Fotóklub által szervezett fotós táborokba.

A Fotók a feledés határáról címmel nyílt tárlat az elkövetkező hetekben a nap huszonnégy órájában látogatható a Megyeháza Galériában. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

Csíkszereda, 2017. augusztus 26.


[ Kulturális hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774