Borboly Csaba: Nagyobb figyelmet a fiataloknak!

Székelyföldi elöljárók Tusványoson

(0 Szavazat)34 megjelenítés

Választások után a székelyföldi önkormányzatokban című beszélgetés apropóján ültek egy asztal mellé a székelyföldi megyék választott elöljárói, régi és új polgármesterek, valamint megyeitanács-elnökök csütörtökön Tusnádfürdőn a XXVII. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor keretében.

A beszélgetésen részt vett Antal Árpád Sepsiszentgyörgy, Gálfi Árpád Székelyudvarhely, Molnár Tibor Szentegyháza, Nagy Zoltán Gyergyószentmiklós és Ráduly Róbert Kálmán Csíkszereda polgármestere, Soós Zoltán marosvásárhelyi múzeumigazgató, Zakariás Zoltán az EMNP alelnöke, továbbá Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsa és Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsa elnöke. A moderátori szerepet Demeter Szilárd, a Századvég Alapítvány elemzője töltötte be.

A meghívottak egyetértettek abban, hogy fontos az együttműködés és a párbeszéd, őszinteségre és egyenes beszédre van szükség.

Borboly Csaba megyeelnök gratulált az asztalnál ülő frissen megválasztott régi és új polgármestereknek. Előadásában rámutatott arra, hogy milyen fontos stratégiai pont az erőforássaink. Megítélése szerint fontosak az elemzések, és a megfelelő jogi háttér, amely segíti a stratégiákat. Elmondta, fel kell számolni a jelenlegi párhuzamosságokat, és az kell legyen a cél, hogy jobb törvényei legyenek az országnak.

– Vegyük rá Romániát, hogy tartsa be az Európai Uniónak tett vállalásait – hangsúlyozta Borboly Csaba. Beszédében a fiatalokkal kapcsolatosan megjegyezte, hogy nagyobb figyelmet kell szentelni a fiatalokra.

– Legyen diskurzus a fiatalokkal! Az RMDSZ és a többi politikai szereplő egyaránt többet kell foglalkozzon a fiatalokkal – nyomatékosította Hargita Megye Tanácsának elnöke. Megítélése szerint akkor lehetünk sikeresek, ha mindenki a jobbító szándékot keresi. Be kell látnunk, hogy nem a politika, hanem az érdemi munka vonzza a választókat az urnák elé – fűzte hozzá.

Bíznunk kell a jó magyar-magyar együttműködésekben, Székelyföld és Magyarország gazdasági kapcsolatának elmélyüléséban és a Kárpát-medencei együttműködések kibontakozásában – summázott tusványosi előadásában Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.  

 

Csíkszereda, 2016. július 21.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774