Borboly Csaba megköszönte a domokosiaknak a tavaly júliusi kezdeményezést és a bukaresti megmozdulás szervezését a medvetámadások ügyében

(0 Szavazat)32 megjelenítés

Falugyűlést tartottak Csíkszentdomokos február 4-én a kultúrotthonban, amelyen Karda Róbert polgármester és Albert Alfonz Pál alpolgármester meghívására Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Becze István megyei tanácsos is részt vettek. 

Borboly Csaba felszólalásában méltatta a községbeli megvalósításokat, jó példaként említette az önkéntes tűzoltók és a polgárőrök alakulatát, a lovaséletet, a sportélet megszervezését, az iskola támogatását, vagy a karácsonyi vásár megszervezését, amely szintén fontos egy közösség életében. Odafigyelnek Balánbányára is, mondta a megyeelnök, ennek kapcsán jelentős előrelépés lesz a volt bányairoda épületében a tűzoltóközpont beindítása, amely elképzelés támogatását kérte Borboly Csaba a hivatásos tűzoltók alakulatától is. Továbbá folytatják a Balánbánya és Kovácspéter közötti út javítását, ami összekapcsolja a két térséget, és egy régi lakossági igényt teljesít. Idén a községbe érkezik az egészségügyi szűrőprogram, ami fontos a lakosság egészségi állapotának felmérése miatt, illetve a teendők között sorolta a megyei tanács elnöke egy hegyimentő alakulat létrehozását. Ezenkívül terítékre került az is, hogy járdát alakítsanak ki a főút mentén. Borboly Csaba felhívta a figyelmet a megyei tanács pályázataira, amelyre jelentkezhetnek sportegyesületek, polgárőrök, az önkéntes tűzoltók egyesülete, de vannak kulturális programokat, az állattartókat, az autentikus népviseletek beszerzését finanszírozó programok. A megyeelnök visszatekintve a 2017-es évre megköszönte Karda Róbertnek és a domokosiaknak azt a kezdeményezést, amelynek mentén sikerült megszervezni a július 5-i bukaresti megmozdulást a medvetámadások és a vadkárok kapcsán. Mint mondta, erre a szervezésre szükség volt ahhoz, hogy ne lehessen a témát leseperni az asztalról. Továbbá megköszönte a Minority SafePack-et támogató aláírások gyűjtésében nyújtott segítséget, és felhívta a figyelmet a magyarországi választásokon való részvétel fontosságára. 

A falugyűlés helyszínéről élő bejelentkezésben számolt be az idei prioritásokról és programokról Borboly Csaba, Becze István, Karda Róbert és Albert Alfonz Pál:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1500615829985795/

Csíkszereda, 2018. február 4.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774