Borboly Csaba: leállhatnak a fejlesztések, ha nem lépünk időben

Az EU által szabályozott állami támogatásokról konzultálnak

(0 Szavazat)31 megjelenítés

– Tekintve az elmúlt éveket és különösen a járványidőszakot, elképzelhető, hogy a kormánynak nem lesz elegendő forrása sem a közberuházások, sem a magánszektor fejlesztéseire – figyelmeztet Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. Éppen ezért úgy látja, rendkívül fontos, hogy az önkormányzatok és a magánszféra szereplői egyaránt időben lépjenek, mivel a beruházásokat folytatni kell mindkét szektorban, erre pedig valószínűleg csak EU-s alapokból lesznek források, így időben fel kell készülni az új finanszírozási időszakra.

A tanácselnök ezt annak kapcsán jelentette ki, hogy Hargita Megye Tanácsa is részt vesz abban az EU-s szintű konzultációban, amelynek során azonosítják az állami támogatási keretrendszer végrehajtásánál felmerülő problémákat, különösen az általános gazdasági érdekű szolgáltatások és a regionális támogatások terén.

A Régiók Európai Bizottsága a RegHub nevezetű hálózatán keresztül igyekszik bevonni az egyes helyi és regionális érdekelt feleket minden olyan témában, amelyet megfelelős súllyal képviselhetnek, annak érdekében, hogy az EU-s politikákat közelebb hozzák az emberekhez, bevonva a helyi és regionális önkormányzatokat.

Hargita Megye Tanácsa nemzetközi kapcsolatokért felelős részlege összesíti a megyénkben megfogalmazott észrevételeket és továbbítja az EU tanácsadó szervének.

Nemrég az Európai Bizottság szakembereket tömörítő programjában (Fit for Future Platform) úgy döntöttek, hogy szorosan együttműködnek a Régiók Európai Bizottságának RegHub hálózatával, felismerve, hogy ennek révén több olyan észrevétel, javaslat is összegyűl az egyes városokból, megyékből vagy régiókból, amellyel egyszerűsíthetik az EU-s jogszabályokat és csökkenthetik a bürokráciát.

A kérdőív még kitölthető május 30-án 12 óráig az alábbi linken:

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/StateAidConsultation_RegHubHR_2020?surveylanguage=HU

Borboly Csabának a Régiók Európai Bizottságában végzett tevékenységéről itt olvashatnak: https://www.borbolycsaba.ro/tevekenyseg/regiok-bizottsaga/

 

Csíkszereda, 2020. május 28.


[ Nemzetközi hírek ]

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774