Borboly Csaba közös fellépést sürget

A megyei út menti illegális fatárolás ellen szólt a közösségi térben

(0 Szavazat)42 megjelenítés

Nem az első alkalom, hogy Hargita Megye Tanácsának illetékesei terepszemléjük során a megyei út mellett illegálisan tárolt farakományt találnak. A hónap elején adtunk hírt arról, hogy Büdösfürdőn az úttest biztonsági felületére és az útpadkára helyezték a kivágott fákat, ezzel megrongálva a felújított megyei utat. 

Augusztus 26-án, szombaton Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a Varság fele vezető úton találkozott újabb, hasonló esettel, erről közösségi oldalán helyszíni videóban számolt be.

Az áldatlan állapotokról így ír a Facebook-oldalán: „Valaki a fát ide termelte ki az úttestre, ami teljesen illegális. A fő gond, hogy a sáncot is betemették, így a hegyoldalból ami lejön víz összegyűl és beszivárog az alapba, ami 2-3 éven belül útbeszakadáshoz vezethet” – írja Borboly Csaba. Ugyanakkor megyeitanács-elnök bejegyzésében kéri a fával foglalkozókat, hogy a megyei utak mellett hagyjanak fel az illegális fatárolással.

 – Ha valaki hasonlót tapasztal megyénkben, kérem jelezze nekem! (info@borbolycsaba.ro). Tapasztaltuk, hogy a lakók számtalan esetben képesek észrevételeikkel segíteni a megyei tanács illetékes munkatársainak munkáját. Együtt kell vigyázzunk értékeinkre, útjainkra! – summázta a megyeitanács-elnök.

Az esettel kapcsolatosan Borboly Csaba úgy nyilatkozott, hogy az elkövetkezőkben is határozottan fog fellépni a megyei tanács ha hasonló helyzetet tapasztal bárhol a megyében, hisz a beruházásokért, a fejlesztésekért közösen kell felelősséget vállalni és vigyázni rá, hogy idő előtt ne tegyék azt tönkre.

 

Csíkszereda, 2017. augusztus 27.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774