Borboly Csaba: kis vágóhidak szükségesek, hogy a felcsíki gazdák jobban értékesíthessék haszonállataikat

(0 Szavazat)50 megjelenítés

Idén is megszervezte az egyre népszerűbb Felcsíki Állatvásárt és Gazdanapokat a Felcsík Kistérségi Társulás és Csíkdánfalva község a dánfalvi Kubik-gödörben szombaton, október 7-én. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke az eseményen több kis vágóhíd létrehozásának szükségességéről beszélt, hiszen mint mondta el kell érni, hogy a gazdák által fenntartott állatállományból a haszonállatot ne vigyék el, hanem itthon, helyben tudják feldolgozni és ezáltal még jobban értékesíteni. 

A megyeelnök szerint a helyi tejtermékek piacához hasonlóan, amely évről évre fejlődik a hústermékeknek is piacot kell kiépíteni. Mint mondta kiszámítható tevékenységre van szükség, hogy a gazdák biztonságban érezhessék magukat. Mindezek elmélyítésére és kidolgozásra az elkövetkezőkben a felcsíki gazdákkal több egyeztetésre kell sor kerüljön, hiszen az eseményen is számos jó elképzelés felvetődött, amelyet közreműködéssel, együtt kell megoldást keresni a közös tanácskozások révén lehet elérni.

A gazdanapoknak is helyt adó terület fejlesztésére is felhívta a figyelmet, hiszen az még több eseménynek, kiállításnak is otthont adhat. A nagyobb események megszervezésében is kell gondolkodni és azokra előkészíteni a területet. Mindezek mellett a megyeelnök kiemelte, hogy a megyei tanács részéről oda figyelnek a csíki gazdatársadalomra úgy Felcsíkon, mint Alcsíkon, hiszen a hatékony vidékfejlesztés szempontjából a kis térségek összehangolt munkájára van szükség.

A rendezvényen az RMDSZ a Minority Safepack polgári kezdeményezés támogatására is lehetőséget nyújtott, hiszen bárki aláírhatta. A kezdeményezés online aláírása az alábbi linken is lehetséges:

http://jogaink.eu/

Csíkszereda, 2017. október 8.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774