Borboly Csaba: Jóval nagyobb elismerés illetné a diákokat és a pedagógusokat!

Ösztöndíjjal ismernék el a kimagasló eredményeket

(0 Szavazat)41 megjelenítés

Érdemokleveleket és könyvutalványokat vehettek át Hargita megyei diákok november 9-én, szerdán Csíkszeredában, az Apáczai Csere János Pedagógusok Háza zsúfolásig telt nagytermében.

Hargita Megye Tanácsa támogatásával a megyei tanfelügyelőség a megyei szintű tantárgyversenyeken dobogós helyezést elért tanulókat és felkészítő tanáraik munkáját ismerte el. A díjátadó ünnepség kezdetén Görbe Péter, Hargita megyei főtanfelügyelő a versenyek pozitív hozadékáról beszélt. Mint, fogalmazott az elért jó eredmény öröm és dicsőség nem csak a diáknak, hanem a gyerekek felkészítésével foglalkozó pedagógusnak is. Akik az iskolai évek alatt helyt állnak különböző versenyeken, azok majd az élet nagy versenyein is jól fognak szerepelni – biztatta a fiatalokat a főtanfelügyelő.

A 2015–2016-os tanév megyei tantárgyversenyein kiváló eredményeket elérő diákokat és felkészítő tanáraikat köszöntötte Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is. Elmondta, jó példákra van szükség, hisz egy változó világban igazodási pontokat keresünk, és ezek a pontok általában a jó példák.

– Szeretnénk elismerni a tehetséges fiatalok tevékenységeit, azt a plusz erőfeszítést  amit vállaltok és a pedagógusoknak az ezzel járó plusz munkát – fogalmazott Borboly Csaba, aki úgy véli az ország nem tulajdonít kellő figyelmet a témakörnek.

– Az alkotmány világosan írja, hogy az oktatás jog, kötelező állami feladat. Nem olyan hogy ha van pénz, akkor van oktatás, ha nincs pénz nincs oktatás. Kritikán aluli, ahogy kezeli a kormányzat a tantárgyversenyeket, és elfogadhatatlan hogy óriási erőfeszítéseket helyez vissza a család vállára, a pedagógusok hátára, és a fiatalok számára nem biztosítja azt, ami jár, jogosan – fejtette ki véleményét a megyeelnök. Arról is szót ejtett, hogy bár van egy magyar oktatási államtitkárunk, a pozitív változásokat nem lehet kellően érzékelni.

Ezen meglátását bővebben kifejti Borboly Csaba megyeelnök blogbejegyzésében:
http://www.borbolycsaba.ro/blog/diakjaink-tanaraink-ennel-tobbet-erdemelnek/

– Azok a poilitkusok, akik ennyire lezüllesztik az oktatási rendszert, ennyire nem tekintik prioritásnak, azok nem jó példák. Valószínű, hogy nagy részük soha olimpiászt sem nyert, hanem csak a jó fizetésért vállalnak tisztséget. Ti jó példák vagytok. Jó példák lesztek ezután is, az iskola elvégzése, az egyetem befejezése után – fűzte hozzá Borboly Csaba. 

Köszöntője végén arra kérte a tanárokat, diákokat, hogy írjanak bátran akár emailben, akár Facebookon keresztül, hisz közös gondolkodás által a jövőben még jobbá tehető a díjazás is.

A megyeelnök megítélése szerint igazságtalanság, hogy a megyei olimpiászok helyezettjeit tudják, mint megyei tanács értékelni, de azt, aki országos versenyen vesz részt és ott ér el kimagasló eredményt, annak nem tudnak semmit adni, csak gratulálni.

– Jövőre ösztöndíjat hirdetünk meg és azon keresztül fogjuk az országos versenyek első három díjazottjait értékelni – vetítette előre a megyeitanács-elnök. A Hargita Megyéért Egyesületen keresztül ösztöndíjat hirdetünk, hogy jelentősebb összeggel tudjuk jutalmazni a diákokat és az őket felkészítő tanárokat. Jövő évtől szeretnénk az év végi sportgálán elismerni az országos versenyeken jól szereplő diákokat is – summázott Borboly Csaba.

A díjazásról készített kisfilm az alábbi linken tekinthető meg: https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/1112123405501708


Csíkszereda, 2016. november 9.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774