Borboly Csaba: jó döntés volt, hogy nem állítottuk le pályázatainkat a járvány miatt

Átadták a gyergyócsomafalvi Veresvirág Oktatóparkot

(0 Szavazat)23 megjelenítés

Turisztikai programjából támogatta Hargita Megye Tanácsa Gyergyócsomafalván a Veresvirág Turisztikai Övezetben létesített oktatóparkot, amelyet november 5-én adtak át. A közösségi tér átadó ünnepségén részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Márton László Szilárd, Gyergyócsomafalva polgármestere és Szőcs Csaba, a gyergyócsomafalvi székhelyű Erdészeti-Vadászati Egyesület képviselője.

Borboly Csaba Facebook-oldalán is beszámolt az oktatópark átadásáról:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/438037370513188

A Veresvirág Turisztikai Övezet népszerűsítése céljából nagy lépésnek számít a park létrejötte. A játszótér jellegű közösségi térben kiválóan összekapcsolódik a játék és a tanulás, de családi kikapcsolódásra is jó választás lehet. Az oktatóparkban tíz oktatótábla van: 5 ismertető tábla és 5 interaktív, játékos tábla. A park megépítését Hargita Megye Tanácsa 10 000 lejjel támogatta turisztikai programjából, és további 2000 lejjel támogatja ifjúsági programjából táborok szervezését.

„Fontosnak tartottuk, hogy a járvány ellenére is lebonyolítsuk pályázati programunkat, hiszen ezzel számos helyi kezdeményezést tudunk támogatni. Ha nehézségekbe ütköztünk is, jól döntöttünk, igazolja, amikor látjuk a kézzel fogható eredményeket” - mondta Borboly Csaba.

Hargita Megye Tanácsának másik fontos programja az Erdei iskola program, melynek segítségével olyan kezdeményezések indultak el, amelyeknek köszönhetően a gyerekek megismerik környezetünket és a természetet, illetve megtanulnak tájékozódni. Ezt a programot továbbra is fenntartja és támogatja a megyei tanács, hangsúlyozta Borboly Csaba.

„Terveink között szerepel a Veresvirág Turisztikai Övezet közművesítése, a park fele vezető út aszfaltozása, és folyamatban van egy jelentős beruházás, a szennyvízkezelést megoldása. A park kialakításában köszönjük a támogatást Hargita Megye Tanácsának és az Erdészeti-Vadászati Egyesületnek” – mondta Márton László Szilárd, Gyergyócsomafalva polgármestere.

Gyergyóditróban az Orotva Egyesületnek székely csizmákat adtak át, amelyek beszerzését 4000 lejjel támogatta Hargita Megye Tanácsa népi- és hagyományos viseletek beszerzését támogató pályázatából. A csizmák átadására a ditrói Kőrösi Csoma Sándor Művelődési Ház konferenciatermében került sor.

De átadták az orotvai felújított borvízforrást is. Az Orotva Egyesület egyik legfőbb célja volt, hogy a Ditró községhez tartozó Orotván található forráshelyet felújítsa és környezetét szebbé, barátságosabbá tegye. Hargita Megye Tanácsa turisztikai programjából támogatta az egyesületet:

http://hargitamegye.ro/hirek/orotvai-forras-felujitasa--orotva-egyesulet.html

Gyergyószentmiklóson a Szent Anna Gyermekvédelmi Központnál átadták azok a népviseletek, melyeket Hargita Megye Tanácsának támogatásával szerzett be a Szent Ferenc Alapítvány.

A gyergyóújfalvi Elekes Vencel Általános Iskola technológia szakterme új felszerelésekkel bővült, ezek beszerzésére a Katorzsa Egyesület pályázott, Hargita Megye Tanácsa pedig 1400 lejjel támogatta.

 

Csíkszereda, 2020. november 5.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774