Borboly Csaba: hamarosan kiderül, mit tettek a politikusok a fiatalok érdekében

Elkezdődött a faipari termékek gyártása szakterület országos tantárgyversenye

(0 Szavazat)17 megjelenítés

– Fontos, hogy azok a gyerekek, akik szeretnének szakmát tanulni és itthon megélni, megkapják erre a lehetőséget. Most van az az időszak, június 5-ig, amikor a politikustársadalom elmondhatja, mit akar: akarja-e, hogy a fiatalok itthon maradjanak, vagy azt akarja, hogy a fiatalok elmenjenek. Tehát ki fog derülni június 5-ig, hogy melyik politikus mekkora figyelmet szentelt ennek a problémának. A szakoktatást a politikusok szétverték, emiatt újjá kell építeni, és aki ebben nem vesz részt, azt ne szavazzák meg június 5-én – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke április 18-án, hétfőn délután Székelyudvarhelyen, a faipari termékek gyártása szakterület országos tantárgyversenyének ünnepélyes megnyitóján. 

A Bányai János Szakközépiskola és a Hargita Megyei Tanfelügyelőség által szervezett megmérettetésnek a polgármesteri hivatalban tartott nyitó eseményén az elöljáró ismertette Hargita Megye Tanácsa szakképzésre irányuló támogatásait, a fiatalok felkarolását célzó pályázati rendszerét, gyakornoki programját. Elmondta, bízik benne, hogy a tantárgyverseny országos szakasza a résztvevőknek biztatást ad, ami hozzájárul a fafeldolgozó mesterségek fejlesztéséhez, erősítéséhez.

– Hargita megyében ez a terület nagyon fontos, és igyekszünk példát mutatni, esélyt adni a szakmát tanuló fiataloknak. Azon gyerekek jövőjére is gondolni kell, akik nem feltétlenül szeretnének továbbtanulni egyetemen – hangsúlyozta a megyeelnök. Rámutatott, hogy Hargita Megye Tanácsa a helyi önkormányzatokon keresztül is támogatja a szakoktatási intézményeket, továbbá pályázatot hirdet az ezek mellett működő egyesületeknek, alapítványoknak, ezenkívül pedig ösztöndíjat is létrehozott szakiskolásoknak. – A szakképzést végző fiatal lehet vállalkozó is, erre kell ösztönöznünk fiataljainkat – fogalmazott Borboly Csaba A szakképzés melletti érvelésében példának hozta fel a Bányai szakközépiskolában ősztől induló CNC-szakosztályt, mondván, az ott végző fiataloknak esélyük van akár négyezer lejt keresni havonta, ami segít abban, hogy szülőföldjükön alapítsanak családot.

Csíkszereda, 2016. április 18.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774