Borboly Csaba erősebb lobbizásra biztatta a fiatalokat a Székelyföldi Konferencián

Új költségvetés, új lehetőségek az ifjúsági szervezetek számára

(0 Szavazat)28 megjelenítés

– Az ifjúsági szervezeteknek még erőteljesebben be kellene kapcsolódniuk a kulturális események szervezésébe, és minél gazdagabb tartalmat kell kínálniuk – jelentette ki Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke december 18-án, pénteken este a madarasi-hargitai menedékházban, a Székelyföldi Konferencia megnyitóján, amelyet az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács (UIET) és a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) szervezett, és témája a kulturális menedzsment és rendezvényszervezés volt. Borboly Csaba előadásában kifejtette: olyan tartalmat kell kínálni a kulturális rendezvények által, amellyel haza tudják hívni a fiatalokat, hiszen ha élmények, közösség, barátok kötik szülőföldjükhöz őket, akkor könnyebb a hazatérés.

– A kultúrának nagy szerepe lehet a hazatérésben. Az ilyen jellegű tevékenységek értékeink újraélését, újrateremtését jelentik, és Hargita Megye Tanácsa csapata azt szeretné, ha minél közelebb kerülnétek a kultúrát érintő döntésekhez, eszközökhöz. A polgármesteri hivataloknál, közbirtokosságoknál, kistérségi és önkormányzati társulásoknál is számos lehetőség van ifjúsági szervezetek támogatására, csak meg kell harcolni érte, meg kell találni a közös hangot. Bombázzátok javaslatokkal, elképzelésekkel a kulturális intézményeket, most kell ütni a vasat, amíg meleg, hiszen ne feledjétek, nemcsak új költségvetési év, hanem egy többéves új európai uniós finanszírozási időszak is kezdődik, így helyben és EU-s szinten egyaránt éljetek a pályázati lehetőségekkel! Konkrét ötletekkel lobbizzatok a hivatalokban, intézményekben, amikhez támogatást lehet igényelni, legyen szó hangosítóberendezésről vagy akár próbateremről – tanácsolta a megyeelnök.

Az elöljáró emlékeztetett arra, hogy Hargita Megye Tanácsa nemrég fogadta el a megye új ifjúsági stratégiáját, és annak elemei a Régiók Bizottsága ifjúságpolitikai jelentésében is helyet kapnak, amelyet a megyeelnök az uniós testület raportőreként készít.

Csíkszereda, 2015. december 19.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774