Borboly Csaba: egységes, wellnessre és sízésre is alkalmas bérletek kellenek

Megnyílt a parajdi gyógy- és élményfürdő

(0 Szavazat)37 megjelenítés

A Hargita sírégió egységes bérletrendszeréhez csatlakozniuk kellene a gyógy- és élményfürdőknek, változatos turisztikai kínálatot hozva így létre – jelentette ki Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke július 3-án Parajdon, az élményfürdő-gyógykezelő központ átadási ünnepségén.

Kifejtette: a turista nem különálló szolgáltatást keres, hanem a térségben fellelhető programokat, vagyis összetett szolgáltatási csomagot, ezért a tusnádfürdői és a parajdi wellnessközpontnak egységes bérletrendszert kellene kialakítania, csatlakozva a Hargita sírégióhoz. Egy Hargita-kártya létrehozása összefogná a térség összes látnivalóját, használójának kedvezményeket nyújtana, mondta. Az elöljáró a létesítményt Sóvidék ékszerének nevezte, országos jó példának.

Mint ismeretes, az épület már 2010-ben elkészült egy több mint hárommillió euró értékű beruházás révén – amelyhez, az RMDSZ kormányzati szerepvállalásának köszönhetően, a kormány biztosított forrást, és a megyei tanács is támogatta –, ám azóta sem sikerült megnyitni, mert a szükséges anyagiak hiánya miatt elmaradtak bizonyos belső munkálatok: egy belépőrendszer, a gyógyvíz melegítésére és tárolására alkalmas berendezés, valamint a tusolók vizének melegítésére alkalmas napelemes rendszer felszerelése.

– Ez a gyógyfürdő nem a sóbánya vagy a közeli Szováta vetélytársa, hanem a román tengerparté meg a Prahova völgyéé. Nem mellesleg jövedelmet biztosít a helyieknek – hangsúlyozta beszédében a megyei tanács elnöke.

Bokor Sándor polgármester, elmondása szerint, sok álmatlan éjszakán van túl, amit a központ megnyitása körüli gondok okoztak. Ezért örömének adott hangot, és köszönetét fejezte ki minden támogatónak.

Az eseményen köszöntőbeszédet mondott Verestóy Attila szenátor és Péter Ferenc, Szováta polgármestere is. A szenátor közösségi értéknek nevezte a gyógyfürdőt, amelyet mindenki magáénak érezhet, mivel létrejötte összefogás eredménye. Péter Ferenc gratulált a beruházáshoz, és azt hangsúlyozta, hogy a két település, Szováta meg Parajd nem jelent konkurenciát egymásnak, tulajdonképpen egymásra vannak utalva.

Bokor Sándor polgármester korábban azt nyilatkozta, optimista a létesítmény költséghatékonyságát illetően, van mire alapozni, ugyanis évente 450–500 ezer turista fordul meg Parajdon, és két hónap alatt a sóbánya sós vizű strandjára 98 ezren vásároltak jegyet. Számításai szerint napi 200–250 vendég kellene a komplexum hatékony működtetéséhez. Ennek ellenére két év alatt sem sikerült olyan magánvállalkozót találni, aki vállalta volna ezt a tevékenységet, így a feladatot az önkormányzat által létrehozott cég látja el.

 

Csíkszereda, 2015. július 3.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774