Borboly Csaba: A hit önismeret, identitástudat, elkötelezettség, felelősségvállalás és összefogás

Felszentelték a tusnádfürdői plébánia új épületét

(0 Szavazat)39 megjelenítés

Tusnádfürdőn március 18-án került sor a plébánia új épületének felszentelésére. Az ünnepi szentmisét Tamás József segédpüspök tartotta, továbbá a résztvevők között tisztelhették Potápi Árpád János, Magyarország nemzetpolitikáért felelős államtitkárát, valamint Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnökét, Korodi Attila parlamenti képviselőt, Tánczos Barna szenátort, illetve Kolozsvári Tibor és Csillag Péter megyei tanácsosokat. 

– A hit megtartó erejének vagyunk ma szemtanúi – kezdte beszédét Borboly Csaba. Ma is az egyháznak van a legerősebb közösségformáló és megtartó ereje, hiszen semmilyen más közösségi erő, vagy politikai elhivatottság nem lett volna elegendő ahhoz, hogy ma itt ennyien összegyűljünk – hangsúlyozta.

„Olyan intézményekre van szükség, melyek segítik, hogy a közösség évről évre meg tudja őrizni hitét és jó látni, hogy Tusnádfürőn a szeretet jegyében fogalmazódnak meg a jövőre vonatkozó tervek” – tette hozzá.

A megyei önkormányzat vezetője arra is felhívta a figyelmet, hogy amikor nem számíthatunk a Bukaresti parlament segítségére, akkor sem maradunk magunkra Székelyföldön, hiszen a Magyar kormány támogatására mindig számíthatott helyi magyarság. „Most rajtunk a sor, hogy visszaigazolást adjunk, az a helyes út, mely nemzetépítésről, összefogásról szól és egységes nemzetként tekint a teljes magyarságra”.

Arra buzdította Borboly Csaba a tusnárfürdői lakosságot, regisztráljanak és felelősen használják szavazati jogukat az április 8-i magyarországi választásokon.

– Meg kell szerveznünk magunkat és nem csak itthon, hanem európai szinten is. Azt tapasztaljuk, hogy ma Európának nem elég fontosak az őshonos kisebbségei, ezért arra kérek mindenkit, szavazzanak a Minority Safe-Pack-re annak érdekében, hogy legyen olyan Európai Uniós jogszabály, mely rólunk szól és a mi jogainkat garantálja – emelte ki a megyeelnök.

Csíkszereda,  2018. március 18.


[ Egyházi hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774