Borboly Csaba: A fejlődés érdekében felül kell kerekednünk a rossz tapasztalatokon

Felavatták a lóvészi kutúrotthont

(0 Szavazat)41 megjelenítés

A parajdi mintájára fából épült meg az új kultúrotthon Lóvészen, melynek ünnepélyes átadására szeptember 8-án került sor. Az ünnepség alkalmából dísztanácsülést tartott a helyszínen Hargita Megye Tanácsának döntéshozó testülete is.

Izsák-Székely Lóránt, Csíkszentmihály község polgármestere köszöntötte a megye elöljáróit és köszönetét fejezte ki a megyei tanács támogatásáért, valamint azért, hogy velük együtt ünnepelnek ezen a jeles napon.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke hangsúlyozta a fából való építkezés fontosságát a térségben és rámutatott, e tekintetben is példát kell mutatni a fiatalságnak annak érdekében, hogy altenatívát lássanak az itthonmaradásban is.

– Minél több jó példával kell szolgálnunk a fiataloknak a helyi forrásaink kihasználását illetően, hiszen minek használnánk import anyagokat, ha megyénkben adott a fa, mint minőségi építőanyag – emelte ki a megyeelnök és hozzátette, a lóvészi kultúrotthon is ezen jó példák közé tartozik.

Borboly Csaba kihangsúlyozta, bár provokátorok mindig voltak és lesznek, a nehézségeken és kellemetlen pillanatokon tovább kell lépni a további fejlődések és jó együttműködés érdekében.

Suciu Călin, lóvészi ortodox lelkész háláját fejezte ki Borboly Csabának és a megyei tanács döntéshozó testületének a község iránt tanúsított gondviselésért mind az egyház, mind a közösség nevében.

Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke elmondta, tudatában annak, hogy csíktérségi kollégáinak mennyire fontos a község fejlődése, örömére szolgál hogy meghívást kapott és részt vehetett ezen az eseményen.

Csíkszereda, 2018 szeptember 9.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774