Bocskor Andrea EP-képviselővel egyeztetett Borboly Csaba

Közös európai fellépés az anyanyelvi oktatásért

(0 Szavazat)49 megjelenítés

Esély van arra, hogy Bocskor Andrea fideszes európai parlamenti képviselő ifjúságpolitikai jelentésébe bekerüljön Borboly Csaba Az ifjúságpolitika terén folytatott európai együttműködés (2010–2018) című, a Régiók Bizottsága (RB) számára készített, idén februárban elfogadott jelentése. Erről is szó volt azon az október 20-i, brüsszeli megbeszélésen, amelyen Hargita Megye Tanácsának elnöke mint az RB raportőre találkozott az EP-képviselővel. 

Mint abban már korábbi egyeztetésükön egyetértettek, az EP és a RB ifjúságpolitikai jelentésének utóéletét összehangolják. Emellett a jelen megbeszélésen megerősítették azon szándékukat, hogy közösen lépnek fel az anyanyelvi oktatás érdekében, annak alapján, hogy e törekvést mindkét dokumentumban rögzítették, így a kisebbségek anyanyelvi oktatásának fejlesztése és finanszírozása az uniós szakpolitika része lesz.

Bocskor Andrea – első – jelentéséről a jövő héten szavaznak az EP-ben. Ez lenne az első alkalom, hogy az EP egy jelentésében figyelembe veszi az RB véleményét, ezért is fontosak az ilyen egyeztetések, hogy előrelépés történjen az ifjúság uniós szintű problémájának megoldásában. Borboly Csaba megköszönte a képviselőnek a nyitottságot, amellyel a Hargita megyei problémafelvetésre reagált. A megyeelnök úgy véli, hogy a Bocskor Andrea által készített dokumentum hiánypótló, és az RB-jelentéssel összehangolva sikerülhet áttörést elérni az európai ifjúságpolitikában.

Borboly Csaba és Bocskor Andrea csütörtökön az Európai Bizottság Európai oktatási, képzési és ifjúsági fórum, 2016 című konferencián vett részt Brüsszelben, amelynek a házigazdája Navracsics Tibor ifjúságpolitikáért felelős biztos volt, aki szintén konstruktívan állt hozzá az RB-jelentéshez.

Hargita Megye Tanácsa elnökének RB-ben kifejtett tevékenységéről bővebb információt találnak a http://www.borbolycsaba.ro/tevekenyseg/regiok-bizottsaga/ honlapon.

Csíkszereda, 2016. október 20.


[ Nemzetközi hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774