Biztosítják a megyei utak járhatóságát

Rendkívüli ülést tartott Hargita Megye Tanácsa Csíkszeredában

(0 Szavazat)96 megjelenítés

Együttműködési szerződést köt Hargita Megye Tanácsa a téli karbantartásra vonatkozóan azokkal az önkormányzatokkal, amelyek településén áthaladnak annak a 14 kistérségnek a megyei útjai, amelyek téli karbantartásának közbeszerzésére óvást nyújtott be egy cég. Az erről szóló határozatot elfogadta a megyei tanács december 6-án, a csíkszeredai megyeházán megtartott rendkívüli ülésén. Ezt követően a helyi tanácsok is határozatot kell hozzanak az együttműködésről, amely arra az időszakra lesz érvényes, amíg megkötik a szerződést a karbantartásra. 

Fontos a szolidaritás, és az a cél, hogy minél több út takarítását oldják meg helyi segítséggel, és a hatékonyság érdekében minél kevesebb maradjon, amelyet a megyei tanács kell megoldjon a saját gépparkjával, hangsúlyozta Borboly Csaba megyeelnök. Hozzátette: a napokban egyeztettek az érintett önkormányzatokkal, és amelyek rendelkeznek a szükséges eszközökkel, mindenki egyetértett az együttműködéssel. Az óvást benyújtott cég ma éjfélig kell letegye a kiegészítő dokumentumokat, a fellebbezéseket elbíráló országos bizottság (CNSC) döntése értelmében. Ha ez nem történik meg, újra kiírják a közbeszerzést, viszont ha benyújtják a kért kiegészítést, azután is ki kell várni a tíznapos óvási időszakot a szerződéskötés előtt. Az óvás alkotmányos joga mindenkinek, de komoly indokkal tegyék ezt meg a cégek, hiszen a köztük levő háború a lakosság biztonságos közlekedését hátráltatja, hívta fel a figyelmet Borboly Csaba.

Több mint két millió lejjel bővült a megyei tanács bevétele, így tudnak segíteni Madéfalva községnek, hogy tartozását törlessze. A 284 ezer lejes hozzájárulást elfogadta a megyei tanács.

Sürgősségi eljárással építik újra Oroszhegy községben a székelyszentkirályi hidat, az ehhez szükséges hozzájárulást is megszavazta a tanács.

Jóváhagyták a Gyergyócsomafalván építendő körülbelül két kilométer járda tervét, a beruházás megközelítőleg egy millió lej értékű.

Csíkszereda, 2017. december 6.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774