Biztosítani kell az átjárhatóságot a térségek között

Újonnan aszfaltozott utat adtak át Agyagfalván

(0 Szavazat)47 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsa szeptemberi tanácsülésén hagyott jóvá Bögöz községnek 200 ezer lejt községi utak aszfaltozására, melynek  egy részéből készülhetett el a községhez tartozó Agyagfalva Goró és Térján utcájának aszfaltozása. Az átadóünnepségre pénteken, október 30-án került sor Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Incze Csongor alelnök, Benyovszki Lajos és Tóásó László megyei tanácsos, valamint Farkas Mózes, Bögöz polgármestere jelenlétében. 

A község elöljárója szerint nagy szükség volt az említett utcák leaszfaltozására, és megköszönte a megyei tanács támogatását. Incze Csongor, Hargita Megye Tanácsának alelnöke megelégedéssel nyugtázta, hogy Bögöz községben látható eredményük van a megyei tanács által nyújtott támogatásoknak. Mint mondta, szűkösek az anyagi keretek, ezért prioritásokat kell meghatározni. Borboly Csaba megyeelnök beszédében kiemelte: sokkal hatékonyabban lehet segítséget nyújtani ott, ahol van összefogás, ezért fontos, hogy a továbbiakban is együtt tudjanak gondolkodni és dolgozni a települések érdekében.

A községi utak korszerűsítése hozzájárul az ugyanahhoz az önkormányzathoz tartozó települések összekötéséhez is, folyamatban van az Agyagfalvát Székelymuzsnával összekötő út kiépítése is. Ennek köszönhetően a helybeliek kerülő nélkül közlekedhetnek majd az említett települések között, ami által jelentősen csökken a menetidő. Az elöljárók ennek az útnak a munkálatait is megtekintették, amelyek értékelésük szerint jó ütemben haladnak, a terepet már előkészítették az aszfaltozáshoz. Borboly Csaba szerint székelyföldi jelentősége van a szakasznak, mert az elkészült útnak köszönhetően Székelymuzsnából gyorsabban és könnyebben lehet majd továbbutazni Maros megyébe, ezáltal pedig elérhetőbbé, vonzóbbá válik a térség a turisták számára.

Csíkszereda, 2015. november 1.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774