Bicikliutakat, tanösvényeket is terveznek a Csomád-Bálványos térségben

Készül a Csomád-Bálványos természetvédelmi zóna helyi rendezési terve

(0 Szavazat)61 megjelenítés

Egy újabb útvonalat alakítanának ki Tusnádfürdő és a Szent Anna-tó között, illetve bicikliutakat és tanösvényeket a Csomád-Bálványos természetvédelmi térségben. Ezek és hasonló javaslatok hangzottak el a Csomád-Bálványos Közösségi Fejlesztési Társulás július 19-i gyűlésén. A találkozón a Csomád-Bálványos kistérség Hargita megyei részének rendezési tervéről volt szó, amelyen részt vett Albert Tibor, Tusnádfürdő polgármestere, Szántó László, Csíkkozmás polgármestere, Rafain Zoltán, a Tusnád Közbirtokosság elnöke, Dósa Levente a Szent Anna Egyesület részéről, Becze István megyei tanácsos, Fülöp Otília megyei főépítész, valamint a Csomád-Bálványos Közösségi Fejlesztési Társulás részéről Böjte Csaba Ernő igazgató és Albert Zoltán projektmenedzser. 

Újra kiírják a közbeszerzést a Csomád-Bálványos kistérség Hargita megyei részének rendezési tervére. Az ehhez tartozó feladatfüzet tartalmáról fogalmazták meg javaslataikat és egyeztettek a július 19-i gyűlés résztvevői. A fejlesztésre irányuló javaslatok mindenike bekerül a feladatfüzetbe, emelte ki Böjte Csaba Ernő.

Nyilvántartásba kell venni a térség útjait, fel kell térképezni a bicikliutak és tanösvények kialakításának lehetőségeit, illetve tisztázni kell az adminisztratív terület tulajdonjogát. Egy újabb útvonalat alakítanának ki Tusnádfürdő és a Szent Anna-tó között, erre finanszírozási források bevonása szükséges, számolt be az újítási javaslatokról Böjte Csaba Ernő.

Külön írják ki a licitet a területrendezési tervre a Hargita és a Kovászna megyei részre, mert Hargita Megye Tanácsa már elkülönítette a költségvetéséből az ehhez szükséges összeget – magyarázta Fülöp Otília. A főépítész hozzátette: az érintettek a napokban újabb megbeszélést tartanak a teendőkről.

– Ha elkészül a területrendezési terv, olyan tulajdonjogok lesznek letisztázva, és olyan területek feltérképezve, amelyekre majd lehet pályázni és befektetőket keresni. A legfontosabb hozadéka, hogy ennek köszönhetően lehet fejleszteni és turisztikai központtá alakítani a zónát – összegezte Böjte Csaba Ernő.  

Csíkszereda, 2016. július 20. 


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774