Besztercei Magyar Karácsony

Idén is ajándékokkal készül Hargita Megye Tanácsa

(0 Szavazat)24 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsa az Összetartozunk szórványprogram keretében minden évben támogatja a Beszterce-Naszód megyei magyar karácsonyi ünnepséget, a Besztercei Magyar Karácsonyt, amelyet idén december 11-én, 16 órai kezdettel szerveznek meg a besztercei sportcsarnokban. 

Az Örvendj Ég, Örvendj Föld elnevezésű karácsonyi program célja a népi kultúrának, a faluközösség szokásainak, valamint a karácsonyhoz kötődő ünnepi szokásoknak a bemutatása és felelevenítése. Szórvány-testvérmegyénk egyik legnépesebb közönségét összegyűjtő rendezvényét idén tizenkettedik alkalommal szervezik, amelyre a megye minden magyarlakta kis településéről gyermek-, ifjúsági-, és felnőttcsoportok szoktak ellátogatni. A hagyományos fellépéseket időnként karácsonyi gyermek-koncertek teszik érdekesebbé, hangulatosabbá. S mint olyat, a karácsony hangulatát kis ajándékcsomagokkal szokták emlékezetessé tenni a gyermekek számára.

Hargita Megye Tanácsa idén is karácsonyi ajándékcsomagokhoz való hozzájárulással szándékozik megörvendeztetni a rendezvényen résztvevő gyermekeket: Csetlik nápolyszelettel és Székely Konyha magazinnal örvendeztetve meg őket. A csíkszeredai Harmopan Rt legújabb terméke a székelyföldi Legendáriumból jól ismert Csetlik nevét viseli, rövid időn belül a gyerekek nagy kedvencévé vált. A Székely Konyha havi gasztronómiai magazin karácsonyi száma is bekerül az ajándékcsomagba. A lap a Hargita Népe mellékleteként jelenik meg Hargita Megye Tanácsa és a Székely Konyha Egyesület támogatásával.

– A megyei tanács Összetartozunk szórványprogramjával célul tűzte ki a szórványban élő magyarság támogatását, hogy segítse az identitásuk és önazonosságuk megtartásában az asszimiláció által fenyegetett közösségeket. Bízom benne, hogy a Székely Konyha magazin karácsonyi kiadásának forgatása az egész család számára örömöt fog szerezni, és mindenki talál benne kedvére valót – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. 

Csíkszereda, 2015. december 9.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774