Bemutatkozik Hargita megye a Vásárhelyi Forgatagon

(0 Szavazat)41 megjelenítés

Hargita megye képviselete részt vesz augusztus 26–30. között a Marosvásárhelyen harmadik alkalommal megrendezett Vásárhelyi Forgatag elnevezésű rendezvénysorozaton. A szervező Marosvásárhelyért Egyesület meghívására a Hargita megyeiek a székely termékek, helyi turisztikai ajánlatok bemutatása mellett egész napos programokat is szerveznek gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

A Hargita megyei sátorban a termékek bemutatása mellett pénteken 14 és 16 óra között, illetve szombaton 11 és 12 óra között a Hargita Megyei Agrárkamara illetékesei ismertetik azokat a termékkategóriákat, amelyekre igényelhető Székely termék védjegy, illetve a kritériumrendszert. Elmondják az igénylés folyamatát, és segítik az érdeklődőket, akiket a Hargita Megyei Agrárkamarához irányítanak, mivel Maros megyében még nem találtak partnert a folyamat ügyintézésére.

Pénteken 11 órától diákoknak, 15 órától pedig a felnőtteknek mutatja be a Székely Könyvtár sorozatot Lövétei Lázár László József Attila-díjas költő, a megyei tanács alintézményeként működő, a sorozatot megjelentető Hargita Kiadóhivatal vezetője. A könyvsorozat Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Kiadóhivatal közös projektje, amely a székelység múltjával és jelenével foglalkozik. A sorozat a székely-magyar írott kultúra legkülönbözőbb területeiről – szépirodalom, történelem, néprajz, szociográfia stb. – nyújt élvezetes olvasmányt szép, egységes arculatú kötetekben, amelyekre később mint műtárgyakra is büszke lehet a könyv tulajdonosa.

Ugyancsak pénteken a Hargita Megyei Művészeti Népiskola egész napos kézműves foglalkozást tart, ahol a gyerekek kipróbálhatják például a fafaragást, agyagozást, kerámiázást.

Szombaton 11 órától Hargita, Kovászna és Maros megye képviselői megbeszélést tartanak az idei Székelyföld Napokról, és várnak minden érdeklődőt, aki csatlakozni szeretne az októberre tervezett rendezvénysorozathoz. A kerekasztal-beszélgetést Ferencz Angéla, a Hargita Megyei Kulturális Központ vezetője moderálja.

Mindezek mellett a Hargita megyei sátorban folyamatosan elérhetők lesznek a helyi turisztikai látványosságokat, a vendéglátó-ipari egységek ajánlatait bemutató szóróanyagok.


Csíkszeredai, 2015. augusztus 26.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774