Belső pályázat indult a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháznál

A kórház fejlesztése a cél

(0 Szavazat)44 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsának javaslatára és finanszírozásával belső pályázatot indított a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház vezetősége, amelynek részeként igénylési lapokat küldött ki az intézmény főorvosainak, ez alapján a különböző osztályok támogatást kérhetnek szakmai programokra, konferenciákra, illetve szakmai képzésekre.

A kezdeményezést főorvosi gyűlésen ismertette Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. A megyeelnök arra kérte az osztályvezető főorvosokat, hogy fokozottabban vegyenek részt ott, ahol eddig még nem történt meg, a közbeszerzési tevékenységekben, a felszerelések vásárlásának folyamatában, készítsék el az igénylést, a feladatfüzeteket, mert ők tudják a legjobban szakmailag, mire van szükség a különböző osztályokon. A kórház fejlesztése a cél, és ennek érdekében javasolta, hogy akár menjenek el Bukarestbe, és személyesen mondják el kéréseiket a minisztériumnak, kérjenek segítséget a parlamenti képviselőktől és szenátoroktól, hogy az igényléseknek súlya legyen a minisztériumban, amelytől évről évre egyre kevesebb összeget utalnak ki a csíkszeredai kórháznak. Hozzátette, a megyei tanács tavaly jelentősen segítette a kórházat, támogatta a leltári tárgyak, szakgépek és műszerek beszerzését, és igyekezett mindent adni, amire kapacitás volt a közbeszerzés szempontjából. Elmondta, a műtőrészleg felújítása esetében a már befejezett munkálatokat lezáró jegyzőkönyvet a napokban aláírta a kórház vezetősége is, így rövidesen a hátramaradt kevés munkálatra meghirdetik a közbeszerzést a terv aktualizálására és kivitelezésére, illetve befejezték a szellőztetőrendszer csövezetének felszerelését is. A beruházásokat, építkezéseket folytatni kell, ebben a továbbiakban is segít a megyei tanács. A poliklinika ügyével is haladnak, el kell kezdeni a tervezés közbeszerzését, az ehhez szükséges pénzt a megyei tanács a kórház rendelkezésére bocsátotta még év elején. Továbbá a megyeelnök javasolta a kórház menedzserének, hogy helyezzen nagyobb hangsúlyt a lakosság tájékoztatására, egy-egy osztály bemutatására, az időszakos betegségekről érdemes beszélni, és azokról a sikerekről is, amelyeket a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház jól képzett szakemberei értek el sokszor kimagasló teljesítmények révén. Valamint kérte, hogy figyeljenek a szentegyházi kihelyezett osztály fejlesztésére és a csíkszentmártoni korai fejlesztési központra is.

Zonda Erika vezérigazgató, a kórház adminisztratív tanácsának elnöke azt kérte a kórház munkatársaitól, hogy mivel közel a megyei költségvetés elfogadásának időpontja, közösen állítsanak össze olyan beruházási listát, amely a kórház fejlesztési prioritásait és az osztályok sürgős igényeit tartalmazza, figyelembe véve a szakmai és a gazdasági szempontokat egyaránt. Továbbá azt kérte, hogy lobbizzanak gyakrabban az Egészségügyi Minisztériumban is támogatásért.

Csíkszereda, 2017. március 2.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774