Békéscsabán népszerűsítették Székelyföldet

Tájaink vonzóak, vendégszeretetünk híres

(0 Szavazat)42 megjelenítés

A Békés Megyei Önkormányzat idén első alkalommal tartott megyenapot. A Békéscsabán, szeptember 3-án, szombaton tartott rendezvényre meghívták Hargita és Kovászna megye tanácsát Székelyföld népszerűsítése céljából. A megyenap keretében megszervezték Békés megye legnagyobb kézműves vásárát és termelői piacát, ahol közel ötven termelőtől vásárolhattak és kóstolhattak a látogatók. A színpadi produkciók mellett bemutatták a Békés megye értéktárában szereplő tételeket, valamint a rendezvény díszvendége, Hargita és Kovászna megye is beszámolt értékgyűjtő tevékenységéről, Fazakas Szabolcs pedig a Székelyföldi Legendáriumról tartott előadást.

A program felvonulással, fúvószenekarral kezdődött, a hivatalos megnyitót pedig a Szent István téren tartották, ahol Hargita Megye Tanácsának alelnöke, Barti Tihamér is megosztotta ünnepi gondolatait. Majd a színpadon egész nap egymást követték a zenei és táncos fellépők.

– Az idegenforgalom Székelyföld gazdaságának egyik alappillére lehet, ezért is fontos, hogy minél több helyen hirdessük Székelyföld értékeit, azzal a szándékkal, hogy vidékünkre csalogassuk önöket, mert tájaink vonzóak, vendégszeretetünk híres. Természetesen ez az esemény nem csupán a turizmusról szól, hanem arról a testvéri kapcsolatról is, ami több ezer éve összeköt minket. Összetartozunk, és egymást erősítve, a szolidaritás jegyében építhetjük közös jövőnket – köszöntötte a jelenlévőket az alelnök.

A békéscsabai hagyományokat népszerűsítő kézművesek és élelmiszer-termelők között az érdeklődők betekintést nyerhettek Székelyföld kulturális, turisztikai, gasztronómiai értékeibe is képek, népszerűsítő újságok, térképek révén, ha ellátogattak Hargita és Kovászna megye tanácsa közösen kialakított sátrába, valamint megkóstolhatták a Farkaslakán készült kürtőskalácsot. Ezenkívül megcsodálhatták Faluvégi Irma szövő és Török Csaba fafaragó munkáit is. A stand nagy népszerűségnek örvendett a helyiek körében, akik előszeretettel osztották meg a Székelyföldre tett korábbi látogatásaik során szerzett tapasztalataikat.

Csíkszereda, 2016. szeptember 5.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774