Befejezték a munkálatok első két részét a székelykeresztúri kórházban

Ha van összefogás helyi, megyei és országos szinten, akkor a munkának van eredménye 

(0 Szavazat)64 megjelenítés

Befejezték a székelykeresztúri kórház épületének külső javításait, valamint a tetőszerkezet munkálatait, a felújított épület ünnepélyes avatását december 9-én, pénteken tartották. Az eseményen részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Verestóy Attila szenátor, Rácz István és Kolumbán Dávid megyei tanácsosok, továbbá helyi tanácsosok, a lakosság valamint a mentőszolgálat és korház munkaközössége. Az ünnepség házigazdája Rafai Emil polgármester volt.

Borboly Csaba beszédében nyomatékosította, hogy Székelykeresztúron jó irányba haladnak a dolgok.

- Nagyon fontos, hogy az egészségügy területén is minőségi szolgáltatás legyen, ennek a kórháznak nagy szerepe van ebben Keresztúron. Hargita Megye Tanácsa akkor is támogatta az intézmény felújítását, amikor mások ezt nem tartották fontosnak, és javasolták a bezárását. Bízom benne, hogy a kórház belső feljavítása is meg fog történni, és a szakorvosi ellátás is fejlődni fog. Keresztúr egy vállalkozó barát város, fontos, hogy befektetőket hozzunk ide, munkahelyeket teremtsük, hogy a családok jólétben éljenek, és a fiatalok ne menjenek el, akik elmentek azok pedig haza jöjjenek. Hozzátette dicséret a kultúra és a sport terén elért előrelépések miatt, de még vannak dolgok, amelyekre oda kell figyelni, például a Sós kút helyzetére, a zöldség, a gyümölcs és a húsfeldolgozás területén is vannak még teendők – fejtette ki Borboly Csaba.

Rafai Emil kihangsúlyozta, hogy a városnak és a térségnek nagy szüksége van a kórházi ellátásra Keresztúron, mivel könnyebb a betegeknek és a hozzátartozóknak helyben igényelni az orvosi ellátást, mint Udvarhelyre utazni, mert az több időt vesz igénybe és többlet kiadást is jelent.

- Jelenleg tíz ágyas a kórház, vannak még hiányosságok, de remélhetőleg az elkövetkezendő időszakban összefogással megoldódnak. Továbbá a polgármester megköszönte a megyei tanács hathatós anyagi támogatását, amelyet a kórház feljavítási munkálataihoz nyújtott több éven keresztül.  

A kórház munkaközössége a következő problémák megoldásában kérte a jelenlévők segítségét: orvoshiány, valamint megemlítették, hogy nincs laboratórium és röntgen, a kivizsgálási lehetőségek nagyon hiányosak. Egyetértettek abban, hogy jó lenne ezen a téren is előbbre lépni, hogy a székelykeresztúri és a térségi lakosok minőségi, színvonalasabb egészségügyi ellátásban részesüljenek a jövőben.

Csíkszereda, 2016. december 10.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774