Befejeződött A hargitai legendák nyomában elnevezésű projekt

(0 Szavazat)86 megjelenítés

Befejeződött a Székelyföldet népszerűsítő, A hargitai legendák nyomában elnevezésű projekt, amelynek fő célja a turisztikai potenciál népszerűsítése és a hozzá tartozó infrastruktúra kiépítése Románia, mint turisztikai célpont vonzerejének népszerűsítése céljából. A projekt eredményeiről, megvalósításairól július 22-én, szerdán tartottak sajtótájékoztatót, amelyen részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Farkas Enikő, a megyei tanács programok és alárendelt intézmények részlegének vezérigazgató-helyettese és Pázmán Attila projektmenedzser. A projektet a 2007-2013-as Regionális Operatív Program finanszírozta 990 570,59 lejjel, eredménye egy olyan történelmi és kulturális útvonal, amely magába foglalja a Hargita megyei települések látnivalóit, amelyekhez legendák kötődnek.

– Nehézségekbe ütközve, de sikerült a projektet kivitelezni, amelynek gazdaságserkentő hatása mellett jelentős hozadéka Székelyföld egységes turisztikai logójának elfogadtatása – emelte ki Borboly Csaba megyeelnök. Hozzátette: tájidegen szabályoknak kell megfeleljenek a projektek, a kétnyelvű tájékoztatás és az olyan turisztikai népszerűsítés, amely jövedelmet hozna az embereknek is, sajnos korlátozva vannak az Európai Unió által finanszírozott pályázatoknál, így lassabban lehet elérni a kitűzött eredményeket. Az elmúlt években már megvalósult egy hasonló projekt, a Fazakas Szabolcs által kezdeményezett, a megyei tanács által saját költségvetésből támogatott Legendárium, amelynek elemei a jelenlegi projektben is jelentős részt kaptak.

Pázmán Attila projektmenedzser elmondta, a projekt egy elkészült 60 perces filmmel, térképpel, 100 pannóval, 10 bannerrel, sok színes reklámanyag segítségével és 5 turisztikai kiállítással járult hozzá az útvonalon szereplő turisztikai célpontok látogatottságához. 

– Az elkészült információs és népszerűsítő anyagok, a rendezvények célja növelni a vidék lábnyomát annak érdekében, hogy élhető, virágzó tündérkert legyen Hargita megye – fogalmazott a projektmenedzser.

A projekt háromnyelvű honlappal rendelkezik: www.legendeharghitene.ro, www.harghitalegends.ro, www.legendeharghitene.ro

 

Csíkszereda, 2015. július 22.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774