Befejezik a borszéki kezelőközpont építését

Társulási szerződést kötött Hargita Megye Tanácsa és Borszék önkormányzata

(0 Szavazat)51 megjelenítés

Lehetővé vált, hogy a megyei tanács támogassa a borszéki kezelő- és wellnessközpont befejezésének munkálatait, miután november 19-én, csütörtökön Hargita Megye Tanácsa és Borszék önkormányzata aláírta a társulási szerződést. Az elmúlt években Hargita Megye Tanácsa erőfeszítést tett annak érdekében, hogy a borszéki kezelő- és wellnessközpont mihamarabb megnyíljon a látogatók előtt.

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/

A kezelőközpont beruházását 2011-ben kezdték el. Sajnos a kezdeti lendület után elapadtak a kormányforrások, aztán a helyi fiatalok és támogatók segítségével folytatták a munkát.

– A panziók hálózatát kiépítenénk a városban. Borszék a következő időszakban akár a turizmus kiemelkedő pontja is lehet, amely révén munkahelyek jönnek létre és vonzó környezetével a turisták elsődleges látogatóhelyévé válhat – fejtette ki Mik József polgármester.

– Hosszú folyamat volt, amíg megszületett a társulási szerződés. De a közös munka meghozta gyümölcsét, aminek köszönhetően közel kétmillió lejjel társul Hargita Megye Tanácsa Borszék városával. A megyei tanácsnak 5,23%-os tulajdona lesz. A támogatásból a központ bútorzatát fogják finanszírozni. Mindemellett fontos, hogy a kormányzat és az Európai Unió szintjén is képviselve legyünk, hogy a helyi munkálatok támogatva legyenek. Ezért fontos, hogy december 6-án támogassuk képviselőinket, a hatékonyabb munkavégzés érdekében, továbbá kövessék figyelemmel az RMDSZ járványkezelési és gazdaságélénkítő programját is, ami a bizonytalanságot szüntetné meg. A járványhelyzet következtében, Hargita megyében fontosnak tartjuk a megfelelő orvosi ellátás biztosítását és a lakosság tájékoztatását egyaránt..– mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.  

A járványkezelési és gazdaságélénkítő program 12 pontját megismerhetik az alábbi linken:

https://www.facebook.com/watch/?v=750248132501678

 

A már említett borszéki épület egy kezelőbázisnak és egy wellnessközpontnak is helyet ad. Nyáron ezer, télen pedig 700 személyt tud fogadni naponta. Az épületben egy kezelőközpont és egy wellnessközpont található. A hidroterápiás és az elektroterápiás kezelések mellett lesz masszázs, mofetta és borvízfürdő. A wellnessrészlegen lesz kinti és benti medence, finn és infraszauna, illetve gőzfürdő.

 

A beruházás részletei az alábbi oldalakon érhetőek el:

http://investitii.hargitamegye.ro/node/14816/slide

 

 

Csíkszereda, 2020, november 19.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774