Bánkfalván gyűltek össze megbeszélni a község dolgait

(0 Szavazat)38 megjelenítés

Falugyűlést tartottak Csíkbánkfalván is március 4-én, vasárnap a helyi kultúrotthonban, ahol György József, Csíkszentgyörgy község polgármestere, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Becze István megyei tanácsos beszélgetett a lakossággal. 

– Ebben a községben a jó együttműködés nem ad helyet a kételkedésnek és veszekedésnek. Ha elfogadjuk, hogy mindenki jót akar, túl tudunk lépni a problémákon. Ezt a jó állapotot kell fenntartani továbbra is – hangsúlyozta Borboly Csaba.

Az utak ügyében a megyeelnök megjegyezte, hogy a nyári karbantartásból sikerült rendbe tenni a 123-as jelzésű megyei utat Bákó megye határáig, amelynek jelenlegi állapotának megőrzése fontos, hiszen amennyiben nem akadályozzák óvások a közbeszerzést, idén elkezdődhet az út beruházása, aszfaltozott út építése az egerszéki eltérőig. Jelenleg tervezési fázisban van a szakasz (a beruházásról bővebben itt olvashatnak). Ehhez azonban a rönkszállítók felelősségére is szükség van, hogy esős időben és hóolvadáskor ne tegyék tönkre a jelenlegi utat.

A megyei tanács pályázati lehetőségeinek kihasználására is biztatta Borboly Csaba a helyieket. A civil szervezeteknek szóló pályázatok mellet, amelyre március 6-ig jelentkezhetnek az egyesületek (palyazatok.hargitamegye.ro) Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesületének kiírásaira jelentkezhetnek a mezőgazdasággal, vidékfejlesztéssel foglalkozó szakmai egyesületek is. Mint mondta, a székelykeresztúri példához hasonlóan Csík-térségében is jövedelmező lenne egy kis vágóhíd vagy községi vágópont. Ez több gazda bevételét növelné.

Csíkszereda, 2018. március 4.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774