Azonosították a sérült medvét Csíkszentdomokoson

(0 Szavazat)34 megjelenítés

Amint Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsa elnöke tájékoztatott a közösségi oldalán, a tegnap reggel a semmiből ugrott egy autó elé egy medve a Marosfő és Csíkszentdomokos közötti országúton. Az ütközés következtében az autó első fele totálkáros lett.

A mai nap folyamán a Csíkszentdomokos határában, a lakóházak közelében szénát takaró lakók jelezték egy medve jelenlétét. A helyszínre érkező Albert Alfonz Pál csíkszentdomokosi alpolgármester és az általa riasztott Csíki Vadász- és Sporthorgász Egyesület vadőre azonosították a tegnapi ütközésben megsérült medvét, amely a sérülés következtében húzza a hátsó két lábát. Valószínűleg gerincsérülést szenvedett, és sérülése következtében agresszív lett. A szakember véleménye szerint a legjobb megoldás úgy a medvének, mint a község nyugalmának, hogy kérvényezik a kilövési engedélyt a minisztériumtól - tájékoztatott Borboly Csaba.

A megyeelnök megköszönte a minisztériumnak a tusnádfürdői és a csíkszeredai medvék esetében tanúsított gyors döntéshozást, és reméli, hogy ezen sérült medve esetében is megfelelő döntés születik.

- Már a tegnapi nap folyamán, mihelyt értesültünk a balesetről, elkezdtük keresni a medvét, feltételezve, hogy súlyosabban sérülhetett, s minden valószínűség szerint agresszívvá vált. Ma reggel, a kaszálón dolgozó családok értesítettek, hogy a patakban látták a nagyvadat, így gyorsan a helyszínre mentünk a vadőrrel, és valóban a sérült medvét sikerült azonosítani. A vadásztársulat már kérvényezte a kiemelését, addig is megfigyelés alatt tartjuk a medvét. A csendőrségnek és a csíkszeredai vadászegyesületnek köszönöm a gyors reagálást és a segítséget - nyilatkozta Albert Alfonz Pál.

Csíkszereda, 2018. augusztus 23.

 

Frissítve: Azonosították a sérült medvét Csíkszentdomokoson

A medve sérülései végzetesek voltak
 

A csíkszentdomokos határában azonosított sérült medve kiemelését jóváhagyta a minisztérium, viszont 16 óra magaslatában a medve kimúlt. Ez idő alatt a medve agresszívan viselkedett, többször is megpróbált rárontani a közelében lévő vadőrökre.

Borboly Csaba megyeelnök és Albert Alfonz Pál csíkszentdomokosi alpolgármester ismételten köszönik a megyei csendőrségnek és a Csíki Vadász- és Sporthorgász Egyesület az operatív hozzáállást, valamint Szép Róbert környezetőrségi főfelügyelő és a minisztérium munkatársai gyors ügyintézését.

- A mai eset ismételten azt bizonyítja, hogy van megfelelő szakmaiság mindkét oldalon, úgy a vadőrök és vadászok részéről, mint a minisztérium részéről. Bízom benne, hogy a rágalmazó feljelentésekkel való fenyegetés nem fogja hátráltatni a szakemberek munkáját - nyilatkozta Borboly Csaba.

Csíkszereda, 2018. augusztus 23.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774