Az összefogás meghozta eredményét

Gyergyószentmiklóson is Harmopanos kiflit kapnak a diákok

(0 Szavazat)52 megjelenítés

Hétfőtől 2012 diák Gyergyószentmiklóson is helyi pékség által készített, friss kiflit fog kapni az iskolában. Erről írtak alá ma, március 20-án szerződést a gyergyószentmiklósi Vaskertes iskolában, ahol Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba, alelnöke, Barti Tihamér mellett jelen voltak a Harmopan Rt. igazgatója, Albert László, Pogonyi Enikő, Hargita Megye Tanácsának munkatársa, valamint a Vaskertes Iskola vezetője, Bernád Ildikó.

A – közbeszerzési eljárás alapján – korábban a szakellenőrző hivatalok által többszöri alkalommal rossz, vagy kifogásolható csomagolású kiflit szállító  céggel Hargita Megye Tanácsának sikerült szerződést bontania. Ez annak köszönhető, hogy sok szülő és pedagógus vette a fáradtságot és jelezte a hivatalos szerveknél (Fogyasztóvédelmi Hivatal, Állategészségügyi Igazgatóság), hogy az iskoláknak szállított termékek gyakran nem megfelelő minőségűek. A bejelentések megteremtették annak lehetőségét, hogy a szerződő tordai céggel szerződésbontásra kerüljön sor.

– Példaértékűnek és fontosnak tartom, hogy Hargita Megye Tanácsa és Gyergyószentmiklós lakossága együtt tudott működni egy ilyen fontos kérdésben és a gyerekek érdekében közösen fel tudtunk lépni. Tudom, hogy minden esetben sikerül megoldást találnunk, ha a széthúzás helyett együtt keressük a megoldást – mondta az aláírást követően Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Barti Tihamér alelnök a gyergyószentmiklósi Fészek Klubnak és a Vaskertes iskola vezetőjének, Bernád Ildikónak köszönte meg a közreműködést, kiemelve az összefogás szerepét.

A sajtónyilvános szerződésaláírást követően a jelenlevők a Vaskertes Iskola diákjaival közösen látogatták meg a Harmopan Rt. gyergyószentmiklósi pékségét, ahol a gyerekek végig követhették hogyan és miből készül a kifli.

A tej-kifli program korábbi tudósításai az alábbi linken érhetők el:

http://hargitamegye.ro/hirek/tej-kifli.html

Fotó: Keresztes Zoltán

Csíkszereda, 2019. március 20.


[ Tej-kifli program ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774