Az összefogás jó példája: a helyiek kalákában javítják a Vágotti átereszt

Meg kell keresni a megoldásokat, nem mindig mástól várni

(0 Szavazat)30 megjelenítés

Önerőből, kalákában elvégzi a DJ133-as jelzésű megyei úton a Székelyderzs és Székelymuzsna közötti Vágotti áteresz ideiglenes javítását egy helyi vállalkozó a polgármesteri hivatallal partnerségben. Jó példa ez a megoldásra, hangsúlyozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, hiszen részt vállalnak egy őket érintő probléma megoldásában. Felelősséget kell vállalni, tette hozzá, hiszen az sem megoldás, hogy amikor megrongálódik egy, nagyrészt a helyiek által használt elem, egyből a megyei tanácstól várják a megoldást. 

Természetesen a megyei tanács is részt vállal a munkálatokból, hangsúlyozta a megyeelnök, de addig is igyekeznek helyben kalákában ideiglenes megoldást találni, hogy ne válljon teljesen használhatatlanná a híd, és ezáltal elszigetelődjön a falu.

A Vágotti áteresz ügyével a megyei tanács szakemberei már egy ideje foglalkoznak, az állapota miatt korábban súlykorlátozást vezettek be, és igyekeztek ideiglenes munkálatok helyett megoldást keresni a teljes felújításra. A kishíd teljes cseréjéhez szükséges munkálatokat a megyei tanács belefoglalta az Udvarhelyszéken történő nyári karbantartás keretébe, azonban a karbantartás az említett térségben késéssel kezdődött a jelentkező cégek fellebbezése miatt.

Borboly Csaba ezúton is gratulál a helyieknek az összefogáshoz, mint hangsúlyozta, az eredményekhez összefogásra és megoldáskeresésre, nem pedig felelősséghárításra van szükség. Hozzátette: minél több hasonló példára van szükség a megyében, meg kell keresni a megoldásokat, nem mindig mástól várni azokat. A megyei tanács is segít lehetőségeihez mérten, de sokszor helyben, legalább ideiglenes számos probléma orvosolható, fejtette ki a megyeelnök.

Csíkszereda, 2017. szeptember 21.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774