Az összefogás eredményeként hamarosan megyebeli cég szállíthatja a kiflit három további településre

Maroshévíz, Kápolnásfalu és Szentegyháza az érintett

(0 Szavazat)54 megjelenítés

A tej-kifli programra vonatkozó szabályozás értelmében, legalább két – az illetékes hatóságok által megerősített - panasz kell érkezzen egy körzetre (kistérségre) ahhoz, hogy felbontsák a szerződést. Ez két körzet esetében megtörtént, az egyikbe a maroshévízi, a másikba a kápolnásfalusi és a szentegyházi tanintézetek tartoznak. Ha szerződésbontásra kerül sor, ez körülbelül 2650 gyereket érint.

Újabb panaszok érkeztek a Hargita Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatalhoz és a Hargita megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatósághoz egy tordai cég szolgáltatásaira vonatkozóan, ezek szerint rossz minőségű a kiszállított péktermék, sok esetben nincs feltüntetve a szavatossági idő, illetve a szállítással kapcsolatosan kifogásolják, hogy a sofőr az ajtó előtt hagyja a termékeket. Hargita Megye Tanácsa – a szerződésért felelős intézmény –, betartva a megállapodás feltételeit, értesítette a céget, hogy újabb panaszok érkeztek a szolgáltatásukat illetően, ami kilátásba helyezi a szerződés felbontását a fent említett három településen.

– Évek óta küzdünk a tej-kifli program minőségi javításáért. Ennek érdekében arra törekszünk, hogy minél több helyi vállalkozót bevonjunk a programba, hiszen pékáruról és tejtermék lévén szó, a minőséget nagyban befolyásolja, hogy milyen távolságról és milyen körülmények között szállítják ki. Mindannyiunk számára fontos a gyermekeink egészséges táplálása, de azt is figyelembe kell venni, hogy sokaknak ez jelenti a napi biztos étkezést. Összefogással tudunk változtatni, ez látszik a mostani példából is! – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Idén már volt példa szerződésbontásra, miután sikerült szerződést kötni egy helyi céggel a jó minőségű termékek szállítása érdekében. Az eseményről készült videó megtekinthető az alábbi linken:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1142763365896889/

Borboly Csaba ismételten kiemelte: Csak a fogyasztóvédelemnél tett hivatalos panaszok mentén lehet szerződést bontani a péktermékeket szállító céggel. Nem elég az aláírásgyűjtés!

Hargita Megye Tanácsa felhívja a figyelmet, hogy legalább két, a fogyasztóvédelemnél tett panasz esetén van eszköz elindítani a szerződésbontási folyamatot a tej-kifli programban. Mint ismeretes január 9-én a megyei tanács a székelytermék védjeggyel is rendelkező, csíkszeredai székhelyű Harmopán Rt.-t bízta meg a péktermékek szállításával csíkszeredai, székelyudvarhelyi, ditrói, remetei és gyergyószárhegyi tanintézetek számára. Korábban Hargita Megye Tanácsa többször felhívta a tanintézetek és a szülők figyelmét, hogy, amennyiben a leszállított termékek minősége kifogásolható azt jelentsék a Hargita Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőségnél.

Mint írtuk, a szerződésbontásra azt követően kerülhetett sor miután a három kistérségből, amelyekben a fent említett tanintézetek szerepelnek, két-két panasz is megfogalmazódott a péktermékekre vonatkozóan a fogyasztóvédelem fele.

Hargita Megye Tanácsa felkéri a szülőket és tanintézetek vezetőit, hogy a napokban elindított aláírásgyűjtés mellett a kifogásolható minőségű termékeket juttassák el a fogyasztóvédelemhez, a bejelentő nevével, címével és aláírásával együtt. Ez fontos, hiszen két hivatalos panasz esetén lehet elindítani a szerződésbontási folyamatot.

A programról és Hargita Megye Tanácsa törekvéseiről a minőségi javulás érdekében, az alábbi linken olvashatnak bővebben:

https://hargitamegye.ro/tej-kifli-program.html

Csíkszereda, 2019. január 26.


[ Tej-kifli program ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774