Az önkéntességet népszerűsítették Marosfőn

„Örökmozgó” fiatalok vettek részt az Ifi Napokon

(0 Szavazat)59 megjelenítés

Elsősorban a sportról és az önkéntességről szólt az Ifi Napok május 8-i, pénteki marosfői rendezvénye, az Örökmozgó Ifjúság címmel meghirdetett nap, amelyen tájékozódási verseny, csapatépítő játékok és asztalitenisz-bajnokság várta a fiatalokat, valamint különböző témájú műhelymunkákba kapcsolódhattak be. Az eseménysorozatot a Hargita Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság és Hargita Megye Tanácsa szervezte, partnerségben más szervezetekkel, a többéves hagyományokhoz híven május 6–10. között.

A versenyek utáni díjátadón jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, aki a csapatszellem fontosságát hangsúlyozta, és arra biztatta a résztvevőket, hogy próbáljanak meg minél több közös célt megvalósítani, odafigyelni egymásra.

– A mai nap arról szólt, hogy csapatban mindenki jobb, egységben mindent érdemesebb véghezvinni. Azt kívánom nektek, hogy az diákévek alatt az iskolán kívül is készüljetek az életre. Nagyon javaslom, hogy a diáktanácsok munkájában vegyetek részt, mert az is hozzájárulhat ahhoz, hogy teljes életet teremtsetek magatoknak. Olyan világot élünk, amelyben nagy a verseny, ezért jó, ha már tudjátok, mit akartok csinálni az életben, mire kikerültök az iskolapadból. Minden vetélkedő erőt ad, annak is, aki nem nyert most – mondta a megyeelnök.

Réti Zsófia, a sport- és ifjúsági igazgatóság helyettes vezetője szerint a lehetőségek tárházát próbálták bemutatni a fiataloknak a péntek délutáni műhelymunkán, amelyen különféle projekteket ismertettek, például a Legendáriumot, amelynek készítői megmutatták, hogyan lehet egy kis ötletből zseniális, nagyszabású, népszerű projektet létrehozni. Bemutatták Hargita és Kovászna megye közös turisztikai programját, az Erasmus+ ösztöndíjprogramot, a CreArt nemzetközi programban részt vevő Kovács Kinga művész norvégiai tapasztalatait osztotta meg, továbbá külföldi önkéntesek ismertették munkájukat az Európai Önkéntes Szolgálat keretében, illetve helyi önkéntesi lehetőségeket mutattak be.

– Több mint 120 fiatal vett részt a megye minden részéből. A rendezvény jó lehetőség volt az ismerkedésre is, és reméljük, hogy az itt szerzett információkat a fiatalok hasznosítani tudják majd az életben – jelentette ki Réti Zsófia.

Az idei Ifi Napok partnerei: Székely Streetball, Vox Iuventutis Egyesület, Erdélyi Fiatalokért Egyesület, Hargita Megye Tanácsa Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálata, Szakszervezetek Művelődési Háza, Csíki Diáktanácsok Egyesülete, Hargita Megyei Magyar Diáktanács, Csík Terület Ifjúsági Tanácsa, Gyergyó Terület Ifjúsági Tanácsa, Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács, a Harmopan Rt. és a Sapientia Hallgatói Önkormányzata.

 

Csíkszereda, 2015. május 9.


[ Ifjúsági hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774