Az önkéntes tűzoltók képzésére használnák Balánbányán a volt bányavállalat irodaházát

(0 Szavazat)42 megjelenítés

Megyei képzési központot alakítanának ki az önkéntes tűzoltók számára Balánbányán a volt bányavállalat irodaházában, amely ma Csíkszentdomokos polgármesteri hivatalának tulajdonában áll. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Karda Róbert, Csíkszentdomokos polgármestere, illetve Albert Alfonz Pál alpolgármester terepszemlét tartottak október 27-én, és a tűzoltók segítését célzó tervekről beszéltek. A látogatás előzménye, hogy a csíkszentdomokosi tűzoltók és a magyarországi Békés megye tűzoltók szervezetének képviselői javaslatot fogalmaztak meg egy ilyen központ kialakítására vonatkozóan a Hargita Megye Tanácsa támogatásával megszervezett korábbi képzések során.

Az épület Balánbányán van, de Csíkszentdomokos község tulajdona, ismertette Karda Róbert. A bányavállalat tartozott a községnek, és amikor felszámolás alá került, az adósság fejébe a Csíkszentdomokosé lett az épület. Az ingatlan egy része fel van újítva, de nagy része kihasználatlan.

A megyében sok önkéntes tűzoltó alakulat tevékenykedik, és fontos, hogy munkájukat biztonságos körülmények között tudják végezni, épségben térjenek haza családjaikhoz, mondta Borboly Csaba. Ehhez pedig a megfelelő felszerelés biztosítása mellett a folyamatos képzésekre is szükség van. Utóbbira tudná hasznosítani a község az épületet és a területet, ahol van elég hely gyakorolni is, részletezte az elképzeléseket a megyeelnök. Ebben várják a magyarországi támogatók közreműködését, de szükség lesz a teljes megyei szolidaritásra, hiszen a tervezett központ az egész Hargita megyei tűzoltó szervezet képzési igényeit ki tudja szolgálni. Ugyanakkor Balánbányán újabb munkahelyeket tud teremteni egy olyan létesítmény, amely az év minden napján negyven-ötven vendéget tud fogadni, akár turisztikai látogatásra érkező csoportokat is, részletezte az elképzelés pozitív hozadékait Borboly Csaba.

A program után sor került még a csíkszentdomokosi önkéntes tűzoltók rendhagyó programján való részvételre is. A község vezetése európai uniós támogatással egy új és korszerű tűzoltó autót szerzett be, amelyet megáldott a község plébánosa, hogy a község és akár a szomszédos települések életéért, gondjaiért való küzdelemben az önkéntes tűzoltók áldásban részesüljenek.

 

Balánbánya, 2017. október 28.


[ Önkéntes tűzoltók ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774