Az izraeli Globes-on olvasható élménybeszámoló Székelyföldről, Hargita megyéről

„Felejtsd el Drakula várát, Erdély sokkal többet kínál”

(0 Szavazat)15 megjelenítés

„Ha Finnország az ezer tavak földje, Hargita megye minden bizonnyal az ezer források földje” – dicséri Hargita megyét Gilli Mazza, aki az Izraelben népszerű Globes hírportálon jelentetett meg terjedelmes turisztikai élménybeszámolót – sajnos csak héber nyelven - Hargita megye látványosságairól és kikapcsolódási lehetőségeiről. Az újságíró és blogger részletesen leírja Hargita megye helyzetét, az itt élő etnikumokat és a külföldi turistákat zavarba ejtő kétnyelvű táblákat is. Kiemeli a székelyderzsi, Unesco-világörökség részét képező erődtemplomot, a korondi hagyományos, kézműves termékeket és a helyi emberek vendégszeretetét.

Az újságíró kiemeli, hogy a manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő, úgynevezett lassú turizmust kedvelők számára Hargita megye az ideális célpont. Mint írja, a térségben számtalan nevezetesség, látványosság és program található, amelyek mind az „egy óra és tíz perc” idő távolságra vannak. Mindezek mellett, a természet közelségét is megemlíti, mint tényező, amely jelentősen hozzájárul a lassú turizmus kikapcsoló és pihentető időtöltéshez. Ezzel együtt jár azonban a medveprobléma is, amelynek kialakulását szintén részletesen ismerteti a szerző.

A blogger mindezek mellett ajánlja a VisitHargita alkalmazást is, fontos és hasznos segítségnek nevezve a turisták számára.

Tavaly augusztusban Hargita megye is bemutatkozott a Nemzetközi Jeruzsálemi Művészeti és Kézműves Vásáron, részvételét Román Kulturális Intézet biztosította azáltal, hogy helyi népművészeket támogatott a kiutazásban. Ezt követően az újságírónő augusztus hónapban töltött el két hetet Hargita megyében, ugyancsak az intézet Tel Aviv-i kirendeltségének közreműködésében. A programokat Hargita Megye Tanácsa kezdeményezésére létrehozott Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás ajánlotta.

Csíkszereda, 2019. május 2.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774