Az itthoni lehetőségek tárháza nyílt meg a fiatalok előtt játékosan

,,Miért jöjjek haza?’’  katalógus bemutatása 

(0 Szavazat)19 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsának alintézményeként működő Fejlesztési Ügynöksége kiemelten foglalkozik a szakoktatási lehetőségekkel a megyében és a fiatalok itthonmaradásának kérdéskörével. A következő időszak prioritásai lesznek ezek a fiatalokat érintő problémák, ezért két nagyon fontos katalógust készített el az alintézmény, melyet ünnepélyes keretek között egy kvízjátékkal megkoronázva mutattak be. A rendezvény szeptember 21-én este zajlott a 35 Social Pub-Bistro-ban, ahol az érdeklődő fiatalok megismerkedhettek Hargita Megye Tanácsa és a Fejlesztési Ügynökség tevékenységének és törekvéseinek a rövid bemutatójával, melyek a fiatalok szülőföldjükön való boldogulására irányultak. Ezt követte egy jó hangulatú, vidám Kahoot kvízjáték. 

Nincs lehetetlen, csak meg kell keresni a szövetségeseket a célok megvalósításáért, épp ezért Hargita Megye Tanácsa nyitott a partnerségre, legyen szó akár inkubálásról, gyakornokságról vagy akár a szakoktatás támogatásáról - mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.  Beszédében kifejtette, hogy egy jó szakma biztos megélhetést kínál, ezért azt tervezik, hogy szülői értekezletekre is ellátogatnak, mivel szakoktatás fontosságát a szülők mentalitásváltásán keresztül lehet erősíteni, továbbá létrehozták a ,,Szakoktatás promoválása és támogatása’’ című programot és egy helyre gyűjtötték a fiatalokat segítő információkat a „Miért jöjjek haza?” katalógusba.

Cilip Árpád, Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének vezetője elmondta, hogy a fiatalok itthonmaradását szolgáló tevékenységeik közé tartoznak a következők: a szakoktatás támogatására létrehozott program, a Székely termék mozgalom, a lovas program és a nemrég kiadásra került „Etika és szakmai kommunikáció” segédanyag is, ami hiánypótló a X. osztályos tanulók oktatásában. Mivel a fiatalok külföldre való elvándorlása hangsúlyos problémaként jelentkezik a megyében, ezért az itthon nyújtotta lehetőségeket összefoglalva megjelentettek egy katalógust „Miért jöjjek haza?” címmel. (A katalógus a következő linken érhető el: https://adehar.ro/sites/default/files/Miert%20jojjek%20haza%20katalogus.pdf)

Mózes Csongor pedagógus szemmel beszélt a „Etika és szakmai kommunikáció” segédanyagról. Mint megtudtuk, a X.-es diákok heti három órában tanulják ezt a tantárgyat és mindeddig nem volt magyar nyelvű segédanyag, amit használhattak volna, így a kiadvány nagy segítséget nyújt. A szakma egy olyan ütőkártya, amit bármikor elővehetnek a fiatalok zárta gondolatait Mózes Csongor.

A beszélgetéseket a vidám kvízjáték követte, így az est végén a legjobb és leggyorsabb három résztvevőt közösen jutalmazta Borboly Csaba, megyeelnök és Cilip Árpád, igazgató. Az első díjat Éltes Csíki István, a második helyezést Sófalvi Andrea és a harmadik díjat Silló Dalma kapták.

 

 Csíkszereda, 2020. szeptember 22.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774