Az IT szakterülete a helyi fejlesztéseknek is egyik fontos pillére

(0 Szavazat)43 megjelenítés

Megnyílt Bálványosfürdőn a Székelyföldi IT&C és Innovációs Konferencia, a kétnapos számítástechnikai és technológiai tematikájú szakmai konferenciának a Grand Hotel Bálványos ad helyet. A találkozót idén harmadik alkalommal szervezte meg a székelyföldi IT-cégeket tömörítő IT Plusz Klaszter és a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a szeptember 24-i megnyitóra meghívást kapott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Hargita Megye Tanácsa a helyi önkormányzatokkal, a vállalkozói szövetségekkel és a vállalkozásokkal együttműködve erősítheti a vállalkozói környezetet, mondta a megyeelnök. Problémaként említette, hogy Hargita megyében a nagyobb pályázatok közbeszerzését – kivéve az útjavításokat – más megyékből érkező cégek nyerik, éppen ezért szeretné, ha létrehoznának egy felületet, ahol a közbeszerzések, a helyi, akár kisebb pályázatok is mindenki számára elérhetők lennének. Ugyancsak a közbeszerzések kapcsán azt hangsúlyozta, hogy a fővállalkozó a megnyert árral dolgozzon tovább az alvállalkozóval, ne próbáljon utóbbiból hasznot húzni.

Borboly Csaba kiemelte az IT fontosságát, amely a fiatalok itthon tartásának is lehet egyik pillére, hiszen ezen a területen elhelyezkedve nem kell külföldi lehetőségek után nézzenek a jó anyagi kereset reményében. Hargita Megye Tanácsa Építsünk biztos jövőt! gazdaságfejlesztési programjába a 2014–2020-as időszakra is belefoglalja az IT szakterületét, ehhez várják az ötleteket. Az IT területén a Hargita megyei fejlesztések között említette a három e-kormányzási pályázatot, amelyek az egész megyét lefedik, és amelyet uniós pályázattal valósítanak meg, összesen négy és fél millió euró értékben. Ezeket a projekteket helyi cégekkel bonyolították le, ami jó példa arra is, hogy az uniós pénzek helyben maradjanak.

Csíkszereda, 2015. szeptember 24.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774