Az iskolaigazgatók panaszaival szembesítették a pékterméket szállító céget

A tordai vállalkozás vezetője elismerte a hiányosságokat a személyes találkozón

(0 Szavazat)96 megjelenítés

Összesíti Hargita Megye Tanácsa az iskolaigazgatók tej-kifli programot illető panaszait, és azokat eljuttatja a pékterméket szállító tordai cégnek – közölte Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke a tordai vállalkozás vezetőjével, akit az irodájában fogadott április 20-án, csütörtökön. Az elöljáró elmondta, hogy szülőktől és iskolákból is rengeteg panasz volt a cég által szállított péktermék kapcsán az elmúlt hónapokban (ő maga is szülőként tett panaszt: http://hargitamegye.ro/hirek/tizezer-lejes-birsag-a-beszallitonak.html), miszerint a szállított keksz tömege 44 gramm, holott a vonatkozó jogszabály és a szerződés is 80 grammot ír elő. 

Ezzel szembesítette a megyeelnök a tordai vállalkozót, aki elismerte a hiányosságokat, és azt ígérte, hogy a megyei tanácstól kapott lista alapján május 2-ától pótolja a hiányzó mennyiséget. A megyei tanács elnöke a problémás esetekre kiállított számlák kifizetését visszautasította. Felmerült a szerződés felbontásának lehetősége, erre a lista összeállítása után visszatérnek, ha majd megérkeznek az iskolaigazgatóktól a minimálisan szükséges bizonyító dokumentumok.

Borboly Csaba többször felhívta az iskolaigazgatók figyelmét arra, hogy a nem megfelelő terméket ne vegyék át, és ha a szállító otthagyja, azt fotózzák vagy filmezzék le, ugyanis minden hasonló esetet dokumentálni kell, mert csak a bizonyítékok alapján lehet eljárni a beszállítóval szemben.

Legutóbb arról számoltunk be, hogy nem vette át a tordai cégtől a tej-kifli programban érkezett péktermékszállítmányt az egyik csíkszeredai iskola igazgatója, mert nem találta azt a szabályoknak megfelelőnek, de a gépkocsivezető ott hagyta, és azt kiabálta, reklamáljon Tordán, a beszállító vállalkozásnál. Az oda szállított keksz 44 grammos csomagolású volt, az előírt 80 grammos helyett. A megyei tanács elnöke múlt héten levélben fordult a tordai céghez és a prefektusi hivatalhoz ez ügyben, utóbbitól kérve, hogy az iskolai biztonság kérdésével foglalkozó bizottság foglalkozzon az üggyel.

A tej-kifli programról szóló eddigi híreinket itt olvashatják: http://hargitamegye.ro/hirek/tej-kifli.html

Csíkszereda, 2017. április 20.


[ Tej-kifli program ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774