Az idei nyarat is sikeresen zárta a Pro Life Alapítvány

A Pro Life Alapítvány közleménye

(0 Szavazat)71 megjelenítés

Kiállításmegnyitóval zárta augusztus 30-án az idei nyarat a Pro Life Alapítvány. A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpontban került sor a Kis kezek – nagy alkotások elnevezésű alkotótáborban készült festmények, rajzok, grafikák kiállítására, amelyek a Pro Life Alapítvány felsőboldogfalvi műhelyében készültek Istók Emőke festőművész vezetésével. Az alkotótáborba 7-14 éves gyerekek jártak, de nemcsak Felsőboldogfalváról, hanem Székelyudvarhelyről és távolabbi falvakból is. Az alkotás témája Szent István király volt, őt kellett lerajzolni vagy lefesteni, hogy a munkákból készült kiállítással emlékezzenek meg István királyunk szentté avatásáról és a magyar államalapítás évfordulójáról.

A kiállításmegnyitó Simó Annamária énekeivel és gitárkíséretével kezdődött, majd Lőrincz Ildikó művészettörténész, a Forrásközpont vezetője és Istók Lajos, az alapítvány vezetője méltatásával, kiértékelésével folytatódott. Végül a bögözi 8. osztályos Kádár Kriszta szavalatával és emléklaposztással zárult.

A programban résztvevő 33 tanuló dicséretet érdemel, amiért a nyári vakációjukban tartalmas és értelmes időtöltést választottak, amely során új ismeretekkel gazdagodtak, barátkoztak társaikkal, és másoknak is, elsősorban szüleiknek örömet szereztek a kiállított alkotásaikkal. A tárlat egy hónapon át látogatható.

A projekt megvalósításáért az alapítvány vezetősége köszönetét fejezi ki Hargita Megye Tanácsának a pályázat útján nyújtott támogatásért.

Az alapítvány felsőboldogfalvi műhelyében a rajz- és festészettanítás, kézműves foglalkozások folytatódnak minden csütörtökön és pénteken 17 órától, valamint szombaton 10 órai kezdettel.

 

Felsőboldogfalva, 2017. augusztus 31.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774