Az édesanyák vették birtokukba a megyeházát

Elkezdődött az Édesanyák Hete rendezvénysorozat

(0 Szavazat)59 megjelenítés

Május 2-7. között idén is a megyeháza márványterme ad otthont a Csíki Anyák Egyesülete által évek óta megszervezett Édesanyák Hete rendezvénysorozatának, amelynek a fővédnöke Böjte Csaba ferences szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője.

A hivatalos megnyitót hétfőn délután tartották a születésfa megáldását követően a megyeháza márványtermében, ahol fotókiállítás nyílt Kincsünk a gyermek címmel, az egyesület felhívására beküldött fényképekből. Házigazdaként Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke köszöntötte a kismamákat és édesanyákat.

– Nagy öröm számunkra, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan idén is támogathatjuk a Csíki Anyák Egyesületét és nem csak egy nap, hanem ez az egész hét az édesanyákról szólhat. Örömmel adunk helyet a rendezvényeknek, előadásoknak, hisz jó látni, hogy a megyeháza márványterme ismét benépesedik élettel, gyerekzsivajtól lesz hangos – fogalmazott a megyeelnök, aki köszönetét fejezve ki Tiboldi Beátának, a Csíki Anyák Egyesülete vezetőjének.

Borboly Csaba emlékeztetett Böjte Csaba ferences szerzetes gyakran hangoztatott szavaira, hogy a legjobb befektetés a gyermek! A Dévai Szent Ferenc Alapítvány otthonaiban immár több mint ötezezer gyerek cseperedett fel, tanulta el a munka szeretetét és megbecsülését, a szülőföldhöz ragaszkodást.

– Nekünk, közéleti szereplőknek, olyan döntéseket kell hoznunk, amelyek a család egységét, a fiatalok itthonmaradását, munkahelyek és jobb életkörülmények megteremtését teszik lehetővé. Hogy felnövekvő fiataljaink itthon építsenek házat és hazát. Azt kívánom minden kedves édesanyának, kismamának, hogy leljék minden nap örömüket gyermekeikben, a legdrágább kincsükben – zárta szavait Borboly Csaba.

A folytatásban Ferencz Angéla, a Hargita Megyei Kulturális Központ vezetője és Böjte Csaba ferences szerzetes köszöntötte a jelenlévőket. Ezt követően a 99 éves Biró János Antal atya, Erdély legidősebb ferences szerzetese bemutatta  a Márton Áron püspökről írt könyvét, személyes élményeit osztva meg a jelenlévőkkel. Az Édesanyák Hete rendezvénysorozat további programja itt tekinthető meg!

Május 5-én az édesanyák köszöntésére szervezi meg Hargita Megye Tanácsa a Csíki Anyák Egyesületével és a Dévai Szent Ferenc Alapítvánnyal közösen az Édesanyák ünnepét, amely keretében szentmisét celebrál Böjte Csaba, amelyet egy kulturális program követ, majd facsemetét ültet a családok apraja-nagyja. Az eseményről még több információ az alábbi linken érhető el.

Csíkszereda, 2016. május 3.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774