Átadták a fenyőkúti és a sükői utat

Csökkent a menetidő kisfalvak és nagyobb települések között

(1 Szavazat)103 megjelenítés

A Korond községhez tartozó Fenyőkútra vezető út 5,8 kilométeres szakaszán végeztek kövezést és sánctakarítást, a Felsőboldogfalva községi Sükőn pedig egy kilométeres szakaszon aszfaltoztak. A két utat november 9-én, hétfőn adták át Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának jelenlétében. A megyei tanács áfavisszaosztásból Felsőboldogfalvának 200 ezer lejt, Korondnak 471 ezer lejt utalt ki községi utak javítására.

Fenyőkúton Katona Mihály korondi polgármester köszöntötte az egybegyűlt helybélieket, és köszönetet mondott a megyei tanács elnökének, valamint az RMDSZ Udvarhelyszéki Területi Szervezetének a támogatásért, és elmondta, bízik a fejlesztések folytatásában. A területi RMDSZ-szervezet ügyvezető elnöke, Bíró Barna Botond megyei tanácsos elmondta, a jövőbe vezet ez az út, és ilyen beruházásokkal vonzhatók haza a fiatalok a kisfalvakba. Székelyföldön a források lehívásában élen jár Korond – méltatta a községvezetést a megyei tanácsos.

Sükőn szintén összegyűltek a helybéliek, ünnepi alkalom volt az aszfaltozott útszakasz átadása, hiszen 45 évig dagasztották a sárt a lakosok, és elmondásuk szerint az idősebbek rossz időjárás esetén nem tudtak templomba menni. Ezzel a beruházással úgymond közelebb került a falu Székelyudvarhelyhez, mint a városhoz annak valamelyik külső kerülete, tekintve a menetidőt. Sándor József polgármester azt mondta, ilyen beruházásokra van szükség, hogy ne néptelenedjen el a falu. Borboly Csaba szerint a helységben van közösségi erő, élni akarás, ott a problémák ellenére a jövőbe tekintenek, a gondok orvoslásában pedig továbbra is számíthatnak Hargita Megye Tanácsára, illetve az udvarhelyszéki RMDSZ-szervezetre. A megyeelnök megjegyezte, hogy Tóásó László térségbeli megyei tanácsos tevékenységének is köszönhető az aszfaltozás.

– Nem széthúzással, hanem előrehúzással érhetünk el eredményt – hangsúlyozta Borboly Csaba.

A lakosok közül többen felszólaltak, és elmondták, sokat számít a felújított út közösségük életében.

Csíkszereda, 2015. november 9.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774