Aranypatkó Nyílt Nap a Salvator Alapítványnál

Aranypatkó Nyílt Nap a Salvator Alapítványnál

(0 Szavazat)25 megjelenítés

Díjazással egybekötött Nyílt Napot szervezett 2018 szeptember 8-án a gyergyószentmiklósi Salvator Alapítvány a Mocsár utcai lovaspályáján,  a Hargita Megye Tanácsa által támogatott Aranypatkó program keretén belül. A rendezvény a Családok tevékenységeit támogató 2018-as éves program keretében valósul meg, célcsoportját normál fejlődésű, valamint fogyatékossággal, akadályozottsággal, vagy tanulási nehézséggel élő gyerekek és családjaik alkották.

A Nyílt napon több mint 40 gyerek jelentkezett az Aranypatkó Díj megszerzésére az alapítvány terápiás, fejlesztő és lovastornás programjaiból.

A ködös, hideg időjárás ellenére ünnepi izgalommal érkeztek és egymást biztatva, segítve mutatták be ügyességüket a szüleikből, barátaikból álló nagyközönségnek. Mindannyian egyformán lóbarátok, narancssárga pólósak, önmagukat, tudásukat megmutatni vágyó gyerekek voltak, és a minél jobb szereplés érdekében egymást segítették, biztatták, akár egy nagy család egymásra figyelő gyermekei.

A legkisebbeknek ügyességi pálya és egy - két lovastorna elem, a nagyobbaknak koreográfiával rendelkező lovastorna bemutatása és önálló lóvezetés jelentette az Aranypatkó Díj próbáját.

Bemutatójukat taps, a szülők és résztvevők elismerő bólogatásai, majd Hargita Megye Tanácsának a jóvoltából az Aranypatkó Díj kiérdemlése követte.

A rendezvény fontossága megkérdőjelezhetetlen: nagyobb körben megismerteti az önmagában is hiánypótló, fejlesztő, terápiás tevékenységet, ugyanakkor a díjazás által a gyerekek, szülők számára is új lendületet ad a további programokban való részvételre, munkára.

Az elismerésnek motiváló és gyógyító ereje van, vallják az Alapítvány munkatársai, de ez derül ki a szülők visszajelzéseiből is, akik jövőre is bizalmat szavaznak az Alapítvány munkájának és remélik a programok jövőbeni folytatását, támogatását.

Az őszi hideg ellenére a rendezvény több mint száz résztvevővel, családias hangulatban zajlott. A gyerekek közös játéka, vállalkozó szellemű felnőttek lóra ültetése, az együtt elfogyasztott ebéd és a kellemes hangvételű beszélgetések azt igazolják, hogy szükség van a jövőben is hasonló jellegű rendezvényekre, melyek boldogabbá teszik a gyerekeket és barátságosabbá a világot!


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774