Aranypatkó Nyílt Nap a Salvator Alapítványnál

(0 Szavazat)16 megjelenítés

Díjazással egybekötött Nyílt Napot szervezett szeptember 7-én a gyergyószentmiklósi Salvator Alapítvány a Mocsár utcai lovaspályáján. A Nyílt Napon jelen voltak Dr. Lőrincz Aranka konzul, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa részéről és Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke is.
A Nyílt Nap alkalmával kiosztásra kerültek a II. Aranypatkó díjak, melyet Hargita Megye Tanácsa a Családok tevékenységeit támogató 2019-as éves program keretében támogatott.

A II. Aranypatkó Díj megszerzésére az alapítvány terápiás, fejlesztő és lovastornás programjaiból jelentkezett a közel 50 gyerek. Normál fejlődésű, valamint fogyatékossággal, akadályozottsággal, vagy tanulási nehézséggel élő gyerekek egyaránt bemutatták a szüleikből, barátaikból álló nagyközönségnek milyen sokat ügyesedtek a ló hátán.

Mindannyian ünnepi izgalommal érkeztek és egymást biztatva, segítve mutatták be ügyességüket. Mialatt a körkarámban a gyerekek egyéni bemutatói zajlottak, kísérő programként, a szintén e Napon átadott, mezítlábas ösvény és más játéklehetőségek álltak kicsik és nagyok rendelkezésére.

A legkisebbek bemutatói ügyességi gyakorlatokat és egy-két lovastorna elemet tartalmaztak, a nagyobbak koreográfiával rendelkező lovastorna programokkal kápráztatták el a szülőkből, barátokból álló közönséget.

Bemutatójukat taps, a szülők és résztvevők elismerő bólogatásai, majd Hargita Megye Tanácsának a jóvoltából a már második alkalommal kiosztásra kerülő Aranypatkó Díj átadása követte.

A rendezvény fontossága megkérdőjelezhetetlen: nagyobb körben megismerteti az önmagában is hiánypótló, fejlesztő, terápiás tevékenységet, ugyanakkor a díjazás által a gyerekek, szülők számára is új lendületet ad a további programokban való részvételre, munkára.

Az elismerésnek motiváló és gyógyító ereje van- vallják az Alapítvány munkatársai, de ez derül ki a szülők visszajelzéseiből is, akik jövőre is bizalmat szavaznak az Alapítvány munkájának és remélik a programok jövőbeni folytatását, támogatását.

A rendezvény több mint kétszáz résztvevővel, családias hangulatban zajlott. A gyerekek közös játéka, a gyerekbarát programok, az együtt elfogyasztott ebéd és a kellemes hangvételű beszélgetések azt igazolják, hogy szükség van a jövőben is hasonló jellegű rendezvényekre.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774