Angol Nyelv-és Biblia Tábor

(0 Szavazat)14 megjelenítés

A szentegyházi Szent Gellért Alapítvány szervezésében és a Hargita Megyei Tanács támogatásával idén immár 12. alkalommal került megrendezésre az Angol Nyelv és Biblia-tábor augusztus utolsó hetén (26-30. között), hétfőtől péntekig, reggel 9 és délután 6 óra között a Szent Gellért Alapítvány székhelyén, Szentegyházán. A táborban 6 és 13 év közötti gyerekek vettek részt, akik többnyire Hargita megyei településekről érkeztek, de voltak marosvásárhelyi és gyimesbükki résztvevőink is.

A tábor idei jelmondata Légy példája a hívőknek beszédben, magaviseletben, szeretetben, hitben, tisztaságban.” (1. Timóteus 4,12). A tábor programja két részre tagolódott: délelőtt a bemelegítő játékok után két blokkban non-formális eszközökkel és külföldi önkéntesek közreműködésével angol nyelvtanítás folyt, majd ebéd után bibliai tanítás és annak elmélyítése, és végül a tanultakhoz kapcsolódó kézműves foglalkozás zárta a tábor napi programját.

A tábor elsődleges célja a keresztény életre való nevelés, továbbá az angol nyelv alapszinten, játékos módon való elsajátítása, miközben más kultúrákkal ismerkedik a résztvevő.

A programok lebonyolítását helyi és nemzetközi, angolul beszélő, portugál önkéntesek segítették, akik jelenlétét - fordítókkal együtt - a csíkszeredai Care2Travel Egyesület biztosította. A tábor végén a szülőket is vártuk egy közös misére és az ezt követő szeretetvendégségre is. A gyerekek egy kis előadással is kedveskedtek szüleiknek.

Úgy érezzük, hogy egy sikeres és élményekben gazdag tábort valósítottunk meg. Ezt tükrözi az egyre növekvő jelentkezési szám, illetve a gyerekek visszajelzései is. Reménykedünk abban, hogy az itt kapott lelki mustármagocskák szárba szökkennek, és a Jóistennek tetsző sarjat hajtanak.

/ A Szent Gellért Alapítvány közleménye


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774