Amatőr színjátszó csoportok találkoznak Csíkajnádon

(1 Szavazat)41 megjelenítés

Tizenötödik alkalommal rendezik meg az Amatőr Színjátszó Találkozót a Csíkszentmihály községhez tartozó Csíkajnádon október 16-án, vasárnap 16 órától a kultúrotthonban.

A szervezők célja, hogy elősegítse a vidéki színjátszás fejlődését, és lehetőséget adjon a csoportoknak az egymás közti tapasztalatcserére. Az amatőr színjátszó csoportok fellépésük alkalmával tapasztalatot szereznek, és megteremtik a további szakmai együttműködés lehetőségeit. A szervezők szeretnék, hogy minél több településről jelentkezzenek a színjátszó találkozóra. A rendezvény a csíki színjátszó csoportok találkozójaként indult, de később székelyföldi színjátszó-találkozóvá nőtte ki magát.

A Csíkajnádi Szent István Szervezet és a Vacsárcsi Ifjúsági és Kulturális Egyesület által szervezett esemény a Borszéki Amatőr Színjátszó Csoport Trunkó Barnabás Ritkaság című jelenetével kezdődik, majd a siklódi (Etéd község) amatőr színjátszó csoport  A szimuláns című jelenetével folytatódik. A borzsovai színjátszó csoport rendszeres résztvevője a találkozónak, idén Tamási Áron A székely fás című jelenetével érkezik Csíkajnádra.

A csoportok bemutatkozásának első felvonása után a vacsárcsi Búzavirág Néptáncegyüttes felcsíki táncokkal szórakoztatja a jelenlevőket.

A következő fellépő csoport Kisgalambfalváról érkezik Hunyadi  András A szatyor című jelenetével. A Lövétei Amatőr Színjátszó Csoport előadása elmaradhatatlan a községben szervezett színjátszó találkozókon, idén A körmenet című vidám jelenettel vesznek részt a rendezvényen.

Az esemény utolsó fellépői a község másik településéről, Csíkvacsárcsiból érkeznek, és Kéri Ferenc A beteg disznó című vidám jelenetével lépnek színpadra.

A Csíkszentmihály községben szervezett színjátszó találkozóknak minden évben van egy meghívott előadója vagy humortársulata. Az idén a választás a népszerű marosvásárhelyi Gruppen-Hecc Kabarétársulatra esett, akik a Migráncs vagyok, nem piskóta című előadást mutatják be.

A rendezvény támogatói Hargita Megye Tanácsa, Csíkszentmihály Önkormányzata, Bethlen Gábor Alap és a Communitas Alapítvány.

Csíkszereda, 2016. október 12.


[ Kulturális hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774